onsdag 12 december 2012

Därför valde Chris O'Neill bort Nobelfesten

Foto: kungahuset.se
De senaste två åren har Prinsessan Madeleine stannat kvar i New York istället för att åka hem till Sverige och delta vid Nobelfestligheterna. Senast hon deltog vid Nobelfesten var 2009 och då hade hon sällskap av sin dåvarande fästman Jonas Bergström. Han var inbjuden eftersom de var förlovade. Nobelfesten det året blev nästan den sista gången som paret sågs tillsammans på en offentlig tillställning. Förhållandet knakade rejält och några månader senare var förlovningen uppbruten. Prinsessan Madeleine flyttade till New York för att börja ett nytt liv och träffade lite senare Chris.

Även om den senaste Nobelfesten inte väckte de bästa minnen, hade Prinsessan Madeleine säkert gärna haft sällskap av sin blivande make Chris O'Neill vid årets Nobelfest. 
Efter förlovningen i oktober i år fick Chris en inbjudan till Nobelfesten och tackade först ja men hoppade i sista stund av för att vara kvar i USA för att arbeta. Beslutet var hans eget, han behövde helt enkelt prioritera för att hinna med sitt arbete.

Under veckorna framöver har Chris flera andra festligheter att gå på tillsammans med Prinsessan Madeleine och paret kommer även att åka till Sverige över julen. Den privata fest som man syftar på i rubriken på tisdagens Expressen (Chris valde privat fest före Nobel med Madde) gäller ett bröllop som Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill ska gå på tillsammans i veckan. Det är alltså inte en fest som Chris har gått på själv i New York medan Prinsessan Madeleine var på Nobelfesten i Sverige.

Prinsessan Madeleines väninna Caroline Leksell gifter sig snart och håller sitt bröllop i Alperna dit Madeleine och Chris är bjudna. Festen pågår under tre dagar och efter det hinner paret bara hem och vända innan det är dags att åka till Sverige. Först för att fira Drottning Silvias 69-årsdag den 23 december och sedan för att fira julhelgen på Drottningholms slott. Chris är såklart inbjuden att fira båda dessa festligheter med kungafamiljen. För att hinna med allt detta har Chris då som sagt fått prioritera bort Nobelfesten för att också hinna sköta sitt jobb. Han har dock tidigare hälsat att han ser fram emot att delta vid kommande Nobelfester.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...