fredag 9 november 2012

Prins William och Catherine på jubileumsmiddag för St Andrews University

Prins William och Catherine, Hertiginnan av Cambridge, deltog på torsdagskvällen vid St. Andrews Universitys jubileumsmiddag på det historiska Middle Temple Inn  i London. St Andrews University firar snart 600 år och grundades 1413. Det är Skottlands första universitet och det tredje äldsta i den engelsktalande världen. 
Både Prins William och Catherine har gått på St. Andrews University och det var där de träffades 2001 och blev ett par. Båda tog sedan sin examen 2005, Prins William i geografi och Kate i konsthistoria.


Foto: David Wilkinson reporter på CNN/Twitter

Torsdagskvällens middag var en välgörenhetstillställning som hölls av universitetet för att samla in pengar till stipendier åt duktiga elever som annars inte skulle haft råd att studera på St. Andrews.
Kate var klädd i en svart spetsklänning från Alice Temperley som hon senast bar på premiären av filmen War Horse i januari. Både Prins William och Kate hade fäst märket med den röda vallmoblomman (poppy) på sina kläder. Blomman symboliserar Remembrance Day som infaller den 11 november.

Vid minglet innan middagen pratade William och Kate med de övriga gästerna och berättade om glada minnen från sin egen skoltid på St. Andrews. Studentgruppen The Other Guys underhöll med a cappella sång.
Vid middagen höll Prins William ett tal där han sa att universitetstiden väckte 'de gladaste minnen, av kalla vintrar och goda vänner'.

David Wilkinson/Twitter
 Prins William berättade minnen från sin skoltid på St. Andrews, bland annat om när han somnade under en föreläsning.
David Wilkinson/Twitter
William och Kate anländer till middagen som hölls på Middle Temple Hall i London.

Foto: Rebecca English, journalist på Daily Mail /Twitter
Kate minglade med de övriga gästerna i en svart spetsklänning från Alice Temperley, svarta skor från Jimmy Choo och röd clutch-väska från Alexander McQueen.

Se bilder här:
PurePeople.com
HelloMagazine.com
Daily Mail

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...