måndag 26 november 2012

Mette-Marit och Haakon lagade laxrätter under sin första dag i Indonesien

Kronprinsparet/Twitter
Kronprins Haakon och Kronprinsessan Mette-Marit är på ett officiellt besök i Indonesien under några dagar. På söndagskvällen anlände de till Shangri-La hotell i huvudstaden Jakarta.
Indonesiens president Susilo Bambang Yudhoyoho och hans fru tog emot kronprinsparet på presidentpalatset under måndagsförmiddagen. Efter mötet bjöds det på en officiell lunch.

Senare på dagen deltog Haakon och Mette-Marit vid en uppvisning av norsk havsmat. Norske kocken Geir Skeie presenterade norsk lax för de indonesiska gästerna. Kronprinsparet hjälpte till att förbereda och servera laxrätterna. Med varsitt förkläde på provade Mette-Marit och Haakon på att filea och skiva lax som de sedan bar ut till gästerna från både den norska och indonesiska delegationen som satt och tittade på.

Kronprinsparet besökte presidentpalatset och signerade gästboken.
Fiskeri- og kystdepartementet/Twitter
Kronprins Haakon och Kronprinsessan Mette-Marit hjälpte till att förbereda och servera laxrätterna. Hr är det Norges näringsminister och statssekreterare som blir serverade av Haakon. Norska fiskeri- och kustdepartementet har twittrat bilden från dagens evenemang
Norway in Indonesia/Twitter

På middag hos presidenten.

*Se bilder från besöket i Indonesien här- Lehtikuva.fi


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...