måndag 29 oktober 2012

Prins Carl Philip har besökt den svenska styrkan i Afghanistan.

Hovets hemsida- kungahuset.se

Prins Carl Philip har varit i Afghanistan där han har besökt den svenska styrkan FS 23 i Mazar-e-Sharif i de norra delarna av landet. På hovets hemsida berättar Prins Carl Philip att det här var hans första besök i Afghanistan, men att han länge har velat åka dit och att hans resa dit har planerats under en lång tid.

Under sitt besök i den svenska campen Camp Monitor fick Prins Carl Philip träffa och prata med skyttekompaniet Romeo Lima som i början av september var inblandade i hårda strider. Prins Carl Philip berättar att besöket i Afghanistan varit spännande och lärorikt. Han har tyckt att det har varit intressant att se verksamheten på plats och att få prata med soldaterna och höra dem berätta om sina upplevelser.

Förra helgen deltog Prins Carl Philip vid bröllopet i Luxemburg och åkte direkt därefter vidare till Afghanistan. Tyvärr missade han sedan familjens firande av Prinsessan Madeleines förlovning i mitten av veckan, men visste ju om förlovningen sedan innan då den skett i början av oktober.
I måndags bar det av till Belgiens huvudstad Bryssel där Prins Carl Philip ska besöka LRF-kontoret och träffa representanter för miljöarbete.

*Se fler bilder här- lehtikuva.fi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...