fredag 21 september 2012

Prinsessan Madeleine och Drottning Silvia på galamiddag för Mentor i Washington

Expressen 21 september 2012.

Drottning Silvia är i Washington för organisationen Mentor som hon grundade 1994. På torsdagskvällen mötte hon upp med Prinsessan Madeleine på Mentor Foundation Internationals galamiddag som anordnades på The Four Seasons Hotel i Washington.

Drottning Silvia var för kvällen klädd i en ljus klänning med grå blommor. Prinsessan Madeleine återanvände en grön chiffongklänning med guldliv som hon bar redan 2008 på Kungens middag för Nobelpristagarna. Hon har även haft klänningen på en mottagning för Childhood i Kapstaden i Sydafrika 2010. Även då hade hon de stora guldörhängena formade som löv, som fick hänga med även på torsdagskvällen.

För tidningarna Expressen och Aftonbladet berättar Drottning Silvia om Mentors arbete och hon har även hunnit med att besöka en skola i Washington som använder Mentors program för att hjälpa och förhindra elever som hamnat i missbruk. Prinsessan Madeleine har gått i sin mammas fotspår och arbetar för att hjälpa barn och ungdomar. Drottning Silvia säger att hon är glad och stolt över att Prinsessan Madeleine har samma intresse. Hon berättar att Prinsessan Madeleine har studerat olika ämnen på universitetet när det gäller barn och alla de problem som finns. Nu koncentrerar sig Prinsessan Madeleine på Childhood, men Drottning Silvia hoppas att det kanske finns någon annan i familjen som kan intressera sig för Mentor.

Se bilder från galamiddagen här:
Prinsessan Madeleine och Drottning Silvia- lehtikuva.fi
Bilder- Zimbio
Bilder- Getty Images
Video- Aftonbladet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...