onsdag 26 september 2012

Kronprinsessan Mette-Marit i New York

Crown Princess of Norway

Kronprinsessan Mette-Marit har tillbringat veckan i New York. Från söndag till tisdag deltog hon i Clinton Global Initiative. Mette-Marit hade tagit med sig äldste sonen Marius som satt med jämte sin mamma i publiken och lyssnade på paneldiskussioner med bland annat Bill Clinton , Drottning Rania och FNs generalsekreterare Ban Ki-Moon.

På söndagseftermiddagen besökte Mette-Marit den norska sjömanskyrkan i New York där hon deltog i en jubileumsgudstjänst.

Tisdag kväll var Mette-Marit gäst på middagen, Every Woman Every Child, som hölls på Museum of Modern Art (MoMA) där FNs generalsekreterare Ban Ki-moon var värd. Norges Statsminister Jens Stoltenberg var också med som representant för den norska regeringen.

Norway United

Kronprinsessan Mette-Marit fick en trevlig pratstund med Norges Statsminister Jens Stoltenberg som också var en av gästerna på tisdagens middag på Museum of Modern Art.

Princess and Minister

Norwegian High-Levels

Good friends
Kronprinsessan Mette-Marit satt vid samma bord som sin väninna Franca Sozzani, chefsredaktör för Italienska Vogue.

Prime Ministers table

Norges Statsminister Jens Stoltenberg satt tillsammans med kvällens värd, FNs generalsekreterare Ban Ki-moon och hans fru Madam Yoo Ban Soon-taek. 

Se bilder på Mette-Marit och Marius i New York här- lehtikuva.fi

Foto: Hansine Korslien/NorwayUN via Flickr.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...