fredag 31 augusti 2012

Prinsessan Diana- idag är det 15 år sedan bilolyckan i Paris

Den franska tidningen Paris Match har Diana på sitt omslag denna vecka.
Idag är det 15 år sedan Prinsessan Diana dog i en bilolycka i Paris. Det var den 31 augusti 1997 som hon färdades i en bil inne i Paris city tillsammans med sin pojkvän Dodi Fayed. Efter att ha blivit jagade av närgångna paparazzifotografer efter ett restaurangbesök, kraschade bilen in i en vägg i en biltunnel och både Diana och Dodi omkom på platsen. I år skulle Diana ha blivit 51 år gammal.

På portarna till Kensington Palace i London där Prinsessan Diana brukade bo, fanns det på fredagsmorgonen lappar med meddelanden, blommor och fotografier från de som ville hedra hennes minne, skriver Daily Mail. Just nu pågår inspelningen av en film om Dianas sista tid i livet. I huvudrollen finns Naomi Watts som Diana.

Den 11 september åker Prins William och Catherine på ett besök till Sydostasien. När de besöker Botanic Gardens i Singapore kommer de att få se en orkidé som uppkallades efter Prinsessan Diana strax innan hennes död. Hon hann aldrig själv få se den. Som en del av deras besök där, kommer Prins William och Catherine även att få en egen orkidé uppkallad efter sig.

Diana på senaste numret av den nederländska tidningen Vorsten Royale.
Se bilder på Diana här- lehtikuva.fi
Se mer i Hello- Princess Diana's legacy 15 years on
Se bilder på Naomi Watts i rollen som Diana- DailyMail
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...