torsdag 30 augusti 2012

Prins William och Catherine på Paralympics- London Olympics 2012

London 2012 Paralympic Games - Opening Ceremony

I onsdags var det dags för OS i London igen. Den här gången är det Paralympics- handikapp-OS, som är igång fram till den 9 september.

Den brittiska kungafamiljen var återigen samlad på läktaren när invigningsceremonin ägde rum på onsdagskvällen. Drottning Elizabeth var på plats och höll öppningstalet. Den här gången blev det inget spektakulärt fallskärmshopp med James Bond som vid den förra invigningen, utan bara ett vanligt tal.
Bredvid Drottningen satt hennes yngste son Prins Edward och hans fru Sophie. Prinsessan Anne fanns också med, liksom Prins William och Hertiginnan Catherine. Prins Philip som har haft lite hälsoproblem den senaste tiden var inte med under kvällen.

Prins Harry lyste med sin frånvaro. Han ligger just nu lågt efter skandalen med nakenbilderna efter besöket i Las Vegas härom veckan. Han är annars ambassadör för London OS 2012 precis som Prins William och Catherine och skulle därför ha varit med. På måndag kommer han dock att dyka upp igen i offentligheten då han ska följa de Paralympiska simtävlingarna och träffa de brittiska Paralympierna i OS-byn.

Förutom de brittiska kungligheterna var Monacos Prins Albert och hans Charlene tillbaka i London för att följa Paralymics. De båda satt på vip-läktaren nedanför den brittiska kungafamiljen vid invigningsceremonin.

London 2012 Paralympic Games - Opening Ceremony
Hertiginnan Catherine träffade volontärer vid en mottagning på den Olympiska Stadion innna öppningsceremonin började för London 2012 Paralympic Games.

London 2012 Paralympics

På torsdagen var tävlingarna i gång och Prins William och Catherine satt på läktaren tillsammans med Sophie av Wessex och hennes dotter Lady Louise. Tillsammans följde de den brittiska cyklisten Sarah Storey när hon slog ett världsrekord i Velodrome-cykling.
London 2012 Paralympics
London 2012 Paralympics
Catherine träffade Paralympisk personal innan hon tittade på matchen där Storbritannien spelade mot Litauen i Goalball, en sport för synskadade idrottare.

Invigningen av Paralympics. Daily Mirror 30 augusti 2012

Från invigningsceremonin. Daily Mail 30 augusti 2012.

Se fler bilder här:
DailyMail
Bilder från invigningen- lehtikuva
Catherine och William på läktaren- lehtikuva
Hello Magazine
Prins Albert och Charlene på läktaren- Getty Images

Foto: British Monarchy Photostream/Flickr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...