tisdag 14 augusti 2012

Drottning Silvia tog emot Brasiliens vicepresident på slottet- deltog sedan i en middag på Grand Hotel på kvällen

/Kungahuset.se
Drottning Silvia har själv sitt ursprung i Brasilien där hon bodde som barn. På tisdagen tog Drottning Silvia emot Brasiliens vicepresident Michel Temer och hans fru i Prinsessan Sibyllas våning på Stockholms slott.

Under tisdagskvällen deltog sedan Drottning Silvia vid en galamiddag på Grand Hotel i Stockholm där även Brasiliens vicepresident deltog. Middagen var en slags farvälmiddag för Råsunda fotbollsstadion som inte ska finnas mer. Det var även en middag för att fira världscupvinnarna i fotboll 1958 som var just Brasiliens lag som då spelade vinnarmatchen på Råsunda. Tidigare under dagen hade delar av Sveriges och Brasiliens finallag från VM 1958 träffats på Råsunda för att ta adjö av arenan. Spelarveteraner som Brasiliens Pelé fanns t ex med.

En sista landskamp mellan Sverige och Brasilien kommer att spelas på Råsunda på onsdag och då kommer Drottning Silvia att närvara på läktaren. Med anledning av denna sista fotbollsmatch mellan Sverige och Brasilien kommer det att hållas en mottagning på slottet där även Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel deltar tillsammans med Drottning Silvia.

Se bilder på Drottning Silvia från middagen på Grand Hotel här:
APA-PictureDesk
ANP Foto

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...