söndag 8 juli 2012

Motorproblem för Kung Carl Gustaf- fick stanna på bensinmack

Expressen 7 juli 2012
Kung Carl Gustaf sågs i fredags på en bensinmack vid E20 utanför Vårgårda. Hans blå Ferrari hade fått motorproblem och Kungen öppnade motorhuven för att titta efter problem och försöka fixa det med hjälp av en skiftnyckel. Hans enda passagerare var hans Säpo-vakter som också tittade efter om de kunde se problemet.

Hovets informationschef säger till Aftonbladet att han vet att Kungen är på resande fot, men har inte hört något om några problem. "Det borde inte ha varit några större problem, jag har inte hört något om några ändrade resplaner, säger informationschefen Bertil Ternert från hovet. Han säger också att Kungen själv är kompetent dels har han folk omkring sig som kan hjälpa till. Uppenbarligen fick Kungen ordning på sin bil så att han kunde köra vidare.

Vårgårda där Kungen och Säpo-vakterna stannade till, ligger en timmes väg från Göteborg och ytterligare ca 40 minuter till mot Marstrand där Prinsessan Madeleine deltog vid Innovation Forum i fredags. Seglartävlingen Stena Match Cup Sweden pågick även då på Marstrand där Childhood är officiell välgörenhetsorganisation. I torsdags var det kungligt besök då den Malaysiska Sultanen Tuanko Mizan Zainal Abidin och hans fru dök upp i Marstrand för att studera seglartävlingarna och själva segla.

Målet för Kungen denna dag var Falkenberg och motorbanan där. Prins Carl Philip skulle tävla i en racingtävling i Falkenberg och Kungen som själv är motorintresserad skulle titta på. Nu fick resan ett litet avbräck med en krånglande motor.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...