tisdag 31 juli 2012

Kunglig publik på läktaren vid dagens hopptävling i Greenwich Park - London 2012

Zara Phillips competes in the Team Eventing Jumping Final

Prinsessan Annes dotter Zara Phillips slutade på en åttonde plats i dagens fälttävlan där hoppning stod på programmet. Det engelska laget Team GB tog silver och Zara fick ta emot medaljen av sin mamma Prinsessan Anne som var prisutdelare. Hon blev naturligtvis även gratulerad av maken Mike Tindall och pappa Mark Phillips som för närvarande är det amerikanska lagets coach.

Även under tisdagen hade Zara en stor del av sin kungliga familj på läktaren som med spänning följde hennes prestationer på hästen High Kingdom. Prinsessan Anne var där med sin man Tim Laurence och hertiginnan Camilla. Bakom dem satt Prinsessorna Beatrice och Eugenie. På en annan rad satt Zaras bror Peter Phillips med sin fru Autumn jämte sina kusiner Prins Harry och Prins William med sin Catherine. Under eftermiddagen tilltog regnet och de fick ta fram sina regnkläder, caper och paraplyer.

För svensk del var det också en bra dag även om Sverige gick miste om en medalj i lagtävlan och kom på fjärde plats. Däremot blev det ett silver till Sara Algotsson i individuell hoppning. Prins Carl Philip och Prins Daniel är nu på plats i London och följde på tisdagen fältävlan i Greenwich Park. De satte uppe på läktaren iklädda det svenska lagets randiga OS-tröjor och hade fått platserna bakom Prinsessorna Beatrice och Eugenie.

Under eftermiddagens individuella hopptävling hade fler kungligheter samlats på läktaren. Kronprins Willem-Alexander och Kronprinsessan Maxima från Nederländerna hade sina tre döttrar med sig och hade platserna bakom Prinsessan Anne och hertiginnan Camilla. Greklans ex-kung Konstantin och hans fru Drottning Anne Marie var också där samt danska Prinsessan Benedikte.

Team Eventing Medal ceremony in Greenwich Park
Det brittiska laget i fälttävlan tog silver: Nicola Wilson, Zara Phillips, William Fox-Pitt, Mary King och Kristina Cook.

The Duke and Duchess of Cambridge cheer Zara Phillips
Precis som vid måndagens terrängtävling i fälttävlan fanns Zaras kusiner på plats på läktaren för att heja på henne vid tisdagens hopptävlingar.

Se mer:
Bilderna från dagen- Daylife
Fler bilder i DailyMail
Bilder på Prins Carl Philip och Prins Daniel- Daylife

Foto: The British Monarchy's photostream/Flickr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...