lördag 14 juli 2012

Kronprinsessan Victoria hyllades på Solliden


Vädret höll uppe och solen tittade till och med fram när Kronprinsessan Victoria kom ut från Sollidens slott för att ta emot gratulationer från de människor som hade samlats utanför. I år var det extra mycket folk och flera tusen kom för att fira Victoria och kanske få en skymt av Prinsessan Estelle. När Victoria kom ut hade hon mycket riktigt lilla Prinsessan Estelle i famnen. Kung Carl Gustaf, Drottning Silvia och Prins Daniel var också med ute som vanligt. Kungen höll enligt tradition ett litet välkomsttal och dirigerade födelsedagssången och ett fyrfaldigt leverne. "Vi har en extra liten solstråle här, lilla Estelle som lyser upp med sin närvaro", sa Kungen i sitt tal.

Kronprinsessan Victoria tackade alla som hade kommit för att fira hennes dag. En del kände hon igen som brukade komma varje år, sa hon innan hon gick runt bland folket och tog emot blommor och teckningar. Prins Daniel höll sig på lite avstånd med Prinsessan Estelle i famnen och stod och småpratade med Drottning Silvia. Innan det var dags att gå in igen tog Drottning Silvia över Prinsessan Estelle och bar runt henne i famnen och visade henne för publiken.

Ikväll deltar hela kungafamiljen med Kronprinsessan Victoria, Prins Daniel, Kung Carl Gustaf, Drottning Silvia, Prins Carl Philip och Prinsessan Madeleine när Victoriadagen firas på Borgholms idrottsplats. Prinsessan Estelle är fortfarande alldeles för liten för att vara med under kvällen och kommer att vara hemma på Sollidens slott. "Hon kommer inte att vara med under kvällen", säger hovets informationschef om Prinsessan Estelle till Aftonbladet.Länkar till bilder här:
Se bilder från firandet här- Daylife
Bilder- PPE Agency 
Fler bilder- APA PictureDesk
Bra bilder på Prinsessan Estelle- Hola 
Video- Aftonbladet 

Uppdatering:
Bilder från firandet på Victoriadagen i Borgholm: 
Bilder från Daylife
Bilder- PPE Agency
Bilder på Prinsessan Madeleine och Prins Carl Philip- Daylife 

Prinsessan Madeleine i mörkblå jacka från Moncler:
Läs tidigare inlägg: Prinsessan Madeleine på Marstrand 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...