fredag 13 juli 2012

Hela kungafamiljen är samlad på Öland för att fira Kronprinsessan Victoria

Solliden.  Foto:Alexis Daflos, Kungl. Hovstaterna

Hela kungafamiljen är nu samlad på Öland i sin sommarbostad, Sollidens slott. I tisdags skickade Kung Carl Gustaf och Drottning Silvia en hälsning från sitt sommarslott med en bild som lades upp på hovets Facebooksida.
I torsdags förmiddag besökte Kung Carl Gustaf  Böda Hamn på norra Öland där en forskningsexpedition dyker vid det sjukna regalskeppet Mars. Kungen fick ta del av arbetet och se de silvermynt från Erik XIV:s tid som man har bärgat från skeppet som sjönk 1564.

På lördag fyller Kronprinsessan Victoria 35 år och firar som vanligt sin födelsedag på Öland. Klockan 14.00 på födelsedagen tar hon emot gratulanter tillsammans med Prins Daniel vid Sollidens slott. Kronprinsessan Victoria brukar då gå runt bland alla de som samlats framför slottet för att ta emot blommor och gratulationer. Portarna till Sollidens park öppnar klockan 11.00 för besökare och det brukar våra många som samlas framför slottet för att få se Victoria komma ut och ta emot gratulationerna.
På kvällen deltar hela kungafamiljen vid firandet av Victoriadagen på Borgholms idrottsplats dit de anländer klockan 18.30.

I år har arrangörerna sålt fler biljetter än vanligt och räknar med uppemot 7 000 personer i publiken under kvällens konsert. Under kvällen uppträder Loreen, Danny, Agnes, Ulrik Munther, After Shave med Anders Eriksson, Rigmor Gustavsson samt Bengan Janson. Konferencier är Mark Levengood. Årets Victoriastipendiat är curlingmästarinnan Anette Norberg som får ta emot sitt pris av Kronprinsessan Victoria. Firandet från Victoriadagen visas på SVT1 och SVT Play klockan 21.00  lördagen den 14 juli.

Prins Carl Philip och Prinsessan Madeleine har också kommit till Öland för att umgås med familjen och fira Victoria. Prins Carl Philps flickvän Sofia Hellqvist har också blivit inbjuden i år för att delta i det privata firandet av Victoria som hålls på Sollidens slott med familj och vänner. Även Prinsessan Madeleines pojkvän Chris O'Neill är med på Öland. I torsdags sågs Chris ute på en shoppingtur i centrala Borgholm där han handlade på apoteket Hjorten.

Även Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel har setts röra sig ute på Öland. I torsdags tog Kronprinsessan Victoria en joggingtur utanför slottsområdet tillsammans med en Säpo-vakt.
Prins Daniel har både varit ute på middag och spelat golf. Under torsdagskvällen åt Daniel middag med den före detta hockey-spelaren Peter Forsberg på Hotell Borgholm. På fredagsmorgonen träffades Prins Daniel och Peter Forsberg igen då de båda spelade Victoriagolfen på Ekerum golfklubb. Prins Daniel var trött efter torsdagskvällens festmiddag och behöll solglasögonen på till en början.

I år är det också Prinsessan Estelles första sommar på Solliden. Kanske kommer vi att få se något av henne när Kronprinsessan Victoria tar emot sina gratulationer framför Sollidens slott. När Kung Carl Gustaf fyllde år den 30 april och tog emot gratulationer på borggården vid Stockholms slott, fick den då två månader gamla Estelle vara med en kort stund i Victorias famn uppifrån slottets balkong. På lördag kan hon kanske vara med i sin vagn eller i mormor Silvias famn?

"Här laddar Victoria med Säpovakten"- Aftonbladet den 13 juli 2012.

Se bilder här:
Kungens besök vid regalskeppet Mars- Barometern
Chris O'Neill i Borgholm- lehtikuva.fi
Prins Daniel på golfrunda och middag med Peter Forsberg- IBL
(Om bildsidorna inte visas direkt, klicka uppe i adressfältet på IBLs sida för att ladda om)
Prins Daniel på Victoriagolfen med Peter Forsberg- APA Picturedesk
Prins Daniel spelar golf- Profimedia
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...