fredag 29 juni 2012

Kung Carl Gustaf och Drottning Silvia semestrar på Franska Rivieran


Efter besöket i Brasilien på världsmiljökonferensen Rio + 20 i Rio de Janeiro, kopplar nu det svenska kungaparet av vid Medelhavet. Sedan i tisdags har Kung Carl Gustaf och Drottning Silvia setts ute på havet vid Franska Rivieran med sin båt "Polaris". Där har de solat på däck, läst och badat i havet. Under semestern bor de i sitt semesterhus Villa Mirage i Sainte-Maxime i närheten av Saint Tropez. Huset tillhörde tidigare kungens farbror Prins Bertil och varje sommar brukar kungaparet åka dit någon vecka för att sola och bada.

Förra årets semester på Rivieran, också den i slutet av juni, väckte stora rubriker då även Prins Carl Philip och hans flickvän Sofia Hellqvist fanns med och semestrade med kungaparet. Då förberedde man sig inför bröllopet i Monaco som hela den svenska kungafamiljen var inbjuden till. I år semestrade kungaparet helt själva, endast säkerhetspersonalen fanns med på båten.

Fram till den 14 juli är kungaparet lediga. Då firas Kronprinsessan Victorias födelsedag på Öland med en mottagning på Sollidens slott och senare under dagen firas Victoriadagen på Borgholms idrottsplats.
Den 18 juli delar Kungen ut priset 'Årets Ölänning' på Solliden tillsammans med Drottning Silvia.
Det bär sedan av till OS i London den 7 augusti fram till den 13 augusti.

Under fredagseftermiddagen skickade kungaparet en trevlig sommarhälsning från sin semester via hovets Facebooksida: "Kungaparet vill på detta sätt önska alla vänner på Facebook en trevlig sommar."

Se bilder från kungaparets semester här:
Aftonbladet
Se bilderna här- Isopix
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...