måndag 18 juni 2012

Holländska kungafamiljen på bröllop i Florens när Drottning Beatrix systerdotter gifte sig


Det har firats bröllop i den nederländska kungafamiljen. Drottning Beatrix och hennes familj var samlade i Florens, Italien i lördags när Drottning Beatrix systerdotter Carolina av Bourbon-Parma gifte sig med Albert Brenninkmeijer i kyrkan Basilica di San Miniato al Monte.

Carolina är yngsta dotter till Prinsessan Irene som är syster till Drottning Beatrix. Prinsessan Irene gifte sig 1964 med spanjoren Prins Carlos Hugo av Bourbon-Parma och konverterade då till katolicismen, i och med det förlorade hon arvsrätten till den nederländska tronen. Paret fick fyra barn Carlos (1970), tvillingarna Jaime och Margarita (1972) och sist Carolina (1974). Prinsessan Irene och Carlos Hugo skilde sig dock 1981 och Irene flyttade då tillbaka till Nederländerna.

I lördags gifte sig då Carolina av Bourbon-Parma och brudgummen Albert Brenninkmeijer är arvinge till den internationella klädkedjan C&A. Hans familj anses vara en av de rikaste i Europa.
Bland bröllopsgästerna sågs de flesta ur den nederländska kungafamiljen. Drottning Betarix var där, liksom Kronprinsparet Willem-Alexander och Maxima samt Prins Constantijn och hans fru Prinsessan Laurentien vars äldsta dotter Eloise var en av brudnäbbarna. Även Prins Frisos fru Mabel närvarade vid bröllopet och kom med Drottning Beatrix, Maxima och Willem-Alexander, som alla är ett stort stöd för henne. Drottning Beatrix son Prins Johan Friso ligger fortfarande i koma på ett sjukhus i London efter en lavinolycka.Länkar till bilder från lördagens bröllop:
*Se bilder på den nederländska kungafamiljen här
*Se bilder på brudparet här
*Se bilder på bröllopsgästerna här
*Se bildspel i Hello
*Bilder från PPE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...