måndag 4 juni 2012

Drottning Elizabeths båtfärd på dagens tidningar- firandet fortsätter med en jubileumskonsert


Gårdagens firande av Drottning Elizabeth finns på framsidan av de flesta Brittiska tidningar idag. 1000 båtar deltog i flottiljen på floden Themsen och över en 1,25 miljoner människor trotsade regnvädret för att ge sig ut och delta i festligheterna. 10 000 gatufester hölls runt om i Storbritannien under söndagen.

Stora utomhusluncher hade ordnats under namnet Big Jubilee Lunch och några av kungligheterna överraskade med att besöka ett par. Prins Charles och Camilla deltog vid Piccadilly där man anordnat en av de största utomhusmåltiderna i världen. Festdeltagarna hurrade när de insåg att de skulle få äta med kungligheter.

Prins Andrew och hans döttrar Prinsessorna Beatrice och Eugenie besökte en lunch i en av huvudstadens äldsta kyrkor i Fulham, All Saints Church. Kungligheterna anlände bara några timmar innan båtturen på Themsen startade.


Måndagens firande bjuder på en konsert under kvällen som hålls framför Buckingham Palace. Flera kända brittiska artister kommer att uppträda, bland annat Robbie Williams, Tom Jones, Cliff Richard, Paul McCartney, Kylie Minougue, Gary Barlow och Elton John. BBC direktsänder konserten och kan ses på  BBC Entertainment och visas streamad live här.

Läs mer om artisterna och konserten här på BBC.


Prins Philip till sjukhus


Prins Philip kommer inte att delta i resten av firandet, meddelade Buckingham Palace idag. Det kalla och regniga vädret under gårdagen blev för mycket för den 91-årige Prins Philip som har drabbats av en urinvägsinfektion. Han togs in på sjukhuset King Edward VII Hospital under eftermiddagen för kontroll och kommer att vara under observation de närmaste dagarna, i förbyggande syfte. I december förra året hade Prins Philip problem med hjärtat och fick genomgå en kranskärlsoperation. Detta bidrar också till att man nu är extra försiktig med hans hälsa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...