söndag 3 juni 2012

Drottning Elizabeth firades på floden Themsen

Thames Diamond Jubilee Pageant


Över 1000 båtar hade samlats på floden Themsen i London på söndagen som en start på firandet av Drottning Elizabeths diamantjubileum. Evenemanget Thames Diamond Jubilee Pageant har planerats i två år och sägs kosta 10 miljoner pund. Trots det dåliga vädret med regn och kyla, hade tusentals människor samlats utefter floden för att se på flottiljen.

Medlemmar av den brittiska kungafamiljen med Drottning Elizabeth och Prins Philip i spetsen åkte med i processionen på båten Royal Barge. Ombord fanns Prins Charles och Hertiginnan Camilla, Prins William och Hertiginnan Catherine samt Prins Harry. Inte långt efter kom båten Havengore med Prins Andrew och hans döttrar Prinsessan Beatrice och Prinsessan Eugenie ombord, tillsammans med Prins Edward och Grevinnan Sophie med barnen Louise och James samt några av Drottningens kusiner. Prinsessan Anne och hennes man Sir Timothy Laurence var ombord på Trinity House No. 1 Boat.

Även Hertiginnan Catherines familj hade blivit inbjudna av Drottningen att delta i dagens event. De åkte på båten Elizabethan och där sågs Catherines föräldrar Michael och Carole Middleton, med systern Pippa och brodern James.

The Thames Diamond Jubilee River Pageant
flickr.com/britishmonarchy


Dagens kläder

Daily Mail

Drottning Elizabeth hade för denna speciella dag låtit sy upp en vit klänning med matchande kappa och hatt. Drottningens egen designer och sömmerska  Angela Kelly och hennes team stod för skapandet av dagens outfit som var kantad med Swarovski kristaller.

Camilla, hertiginnan av Cornwall, var för dagen klädd i en beige kappa från Anna Valentine samt en stor hatt i liknande färg.

Catherine, hertiginna av Cambridge, var klädd i en röd klänning från Alexander McQueen, röd hatt av Sylvia Fletcher för James Lock & Co, beige skor från LK Bennett och röd clutch-väska från Alexander McQueen.

Prinsessan Beatrice hade en blå och vit klänning från Suzannah med en marinblå kappa från Marni, medan Prinsessan Eugenie hade valt en korallfärgad klänning från Roland Mouret, hatt från Stephen Jones och väska från Anya Hindmarch.

Catherines syster Pippa Middleton var för dagen klädd i en marinblå och vit dräkt från Orla Kiely.

Sarah Ferguson följde firandet från TV-soffan


Prins Andrews före detta fru och mamma till Prinsessorna Beatrice och Eugenie, var inte inbjuden en dag som denna. Hon följde däremot båtfärden och firandet hemma från tv:n och passade även på att twittra några kommentarer. Hon var stolt över sina båda döttrar och tyckte att ex-maken Andrew såg snygg ut i sin uniform.


*Bilder från Daylife finns här

Många bra bilder från dagen finns att se hos tidningen Daily Mail här:
Hela dagens firande är samlat på denna sida
Catherine, Duchess of Cambridge
Prinsessorna Beatrice och Eugenie
Drottningens kläder
Familjen Middleton
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...