torsdag 7 juni 2012

Drottning Elizabeth besökte Prins Philip på sjukhuset

Drottning Elizabeth besökte på onsdagskvällen sin make Prins PhilipKing Edward VII Hospital i centrala London.
Det var i måndags som Prins Philip blev inlagd på sjukhus efter att ha drabbats av en urinvägsinfektion. Dagen innan hade han tillbringat flera timmar ute i regn och kyla för att fira Drottningens diamantjubileum på Themsen. På söndag fyller han 91 år.

Nu håller Prinsen på att återhämta sig och hans tillstånd har förbättrats avsevärt sedan han kom till sjukhuset i måndags, meddelar man från Buckingham Palace. Han behandlas med antibiotika för infektionen och kommer att stanna på sjukhus de närmsta dagarna. Han är på gott humör, avslutar hovet sitt meddelande.

Drottningen som inte har haft möjlighet att besöka sin make tidigare, stannade på sjukhuset i nästan en timme. Även Prins Andrew kom på besök och anlände en halvtimme efter Drottningen. Han stannade sedan kvar en stund efter att hon hade åkt.
Dagen innan hade Prins Philip fått besök av en annan av sina söner, Prins Edward. Han kom med sin fru Sophie och parets båda barn Louise och James. Edward sa att hans far kände sig mycket bättre och hade följt evenemangen på TV.


Tidigare under onsdagen hade Drottning Elizabeth deltagit i en lunch på Marlborough House för ledare och representanter från det Brittiska Samväldet. Lunchmötet var ett fortsatt firande av jubileet.
Prins Charles däremot tog på sig fritidsjackan och den rutiga kepsen och besökte jordbruksutställningen Scotsheep 2012 i Ayrshire.

Brittisk media bevakade sjukhuset under hela dagen från tidig morgon för att vara där om och när Prins Philip fick besök av sin familj. Det blev en lång dags väntan, men framåt fem-tiden dök de upp, först Drottningen och sedan Prins Andrew.


*Bilder på när kungligheterna anländer till sjukhuset här- Daylife 
*Artikel och bilder i Daily Mail
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...