söndag 17 juni 2012

Brittiska kungafamiljen firade Trooping the Colour

The Sunday Telegraph 17 juni 2012. 
Prins Philp var tillbaka igen efter en tids sjukdom. Här på balkongen med Drottning Elizabeth, barnbarnet Lady Louise och Hertiginnan Catherine.


Årets Trooping the Colour hölls i lördags i London och hela den brittiska kungafamiljen fanns på plats. Prins Philip var på benen igen efter en tids sjukdom och deltog i sitt första uppdrag på två veckor.

Trooping the Colour-ceremonin är drottningens officiella födelsedagsparad. Sedan 1748 har monarken i Storbritannien haft en officiell födelsedag som oftast infaller andra lördagen i juni. I april i år fyllde Drottning Elizabeth 86 år och hon har regerat över landet sedan 1952.

Prins Charles och Prins William, iklädda röda uniformer och stor svart pälsmössa, deltog i paraden till häst tillsammans Prinsessan Anne och 1600 soldater. Övriga kungafamiljen färdades i vagn.

Trooping the Colour

Förutom paraden var det också en flyguppvisning som kungligheterna kunde följa från slottsbalkongen.
Den engelska kungafamiljen är stor. Det är inte bara barn och barnbarn som hör dit, utan även drottningens kusiner. Så det är tur att balkongen på Buckingham Palace är stor när alla i familjen ska ut och vinka till folket.

I centrum stod Drottning Elizabeth och Prins Philip. Drottningen var för dagen klädd i en ljusgul dräkt och hatt, samma gula dräkt som hon bar på Prins William och Catherines bröllop förra året. Prins Philip bar sin röda "Irish Guard" uniform. Hertiginnan Catherine var klädd i en ljusgrå klänning från Erdem med matchande hatt. Jämte henne stod Prins William, Prinsessan Eugenie, Prins Harry och Prinsessan Beatrice. Även Prinsessan Anne, hennes man Tim Lawrence, Prins Andrew, Prins Charles och Camilla, Prins Edward, Sophie och deras dotter Lady Louise fanns såklart med på balkongen.

Trooping the Colour 2012

Trooping the Colour

Trooping the Colour*Se alla bilderna här- Daylife
*Se bilder - Daily Mail 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...