onsdag 23 maj 2012

Prinsessan Estelles dop i dagens tidningar


Gårdagens dop av Prinsessan Estelle blev förstasidesnyhet på dagens tidningar. Hur klarade Prinsessan Estelle dopet? Vem hade snyggast kläder? Hur gick det för Sofia och Chris? Hur var dopfesten?

Prinsessan Estelle tog dopet med ro, inga gallskrik som när Prinsessan Madeleine döptes i Slottskyrkan 1982. Prinsessan Estelle gav bara ifrån sig några små gny när Ärkebiskop Andres Wejryd lyfte upp henne och skulle stänka öländskt dopvatten på hennes huvud. Under dopet gäspade Estelle ibland och det hände att hon somnade till. Mot slutet fick hon suga lite på sin napp. I det stora hela klarade Prinsessan Estelle dopet mycket bra.

Vem av dopgästerna hade då lyckats klä sig bäst?
Kronprinsessan Victoria själv bar en klassisk och stilren puderrosa klänning med spets upptill från favoritdesignern Elie Saab och matchande skor från Roger Vivier. Puderrosa var för övrigt den färgen som många av gästerna hade valt.
Drottning Silvia var elegant i en snäv kjol med spetsjacka i blekrosa. Prinsessan Madeleine hade valt en kappa i ljus färg med ett lila flor som huvudprydnad. Även Sofia hade valt en puderrosa klänning i vid modell med en volang på längden. Prinsessan Maxima stack ut i mängden med sin röda dräkt och röda turbanliknande pillerburk på huvudet.
Stiligast var kanske Kronprinsessan Mary som återanvände en snäv klänning i guldbrokad från ett tidigare statsbesök i Vietnam 2009. Till detta hade hon en vit kappa, beige väska från Chanel, skor från Christian Louboutin och beige hatt med stor blomma. Samma hatt bar hon på bröllopet i Monaco förra sommaren.

Sofia Hellqvist och Chris O'Neill kom tillsammans, de hade blivit inbjudan i sista stund hävdar Expressen. Sofia höll Chris under armen och de gick in tillsammans i kyrkan för att leta upp sina platser på rad 19. Chris satt sig längst in mot väggen och Sofia jämte. Under dopet bytte de bara några få ord, skriver Expressen. Chris satt mest koncentrerad och följde dopet. På vägen ut höll de varandra åter sällskap. Sofia glömde sin svarat, lilla clutch-väska i kyrkbänken och upptäckte det när de nästan var ute ur kyrkan. Hon fick gå tillbaka och hämta den, noterade Expressens reporter.

Efter dopet och mottagningen på slottet hölls det en privat doplunch för de närmaste vännerna, släktingarna, kungligheterna och specialinbjudna gäster. Det bjöds på en trerätters middag med franska viner. Kungen höll ett tal på engelska och även Kronprinsessan Victoria höll ett tal till Estelle. Talet ska ha varit lunchens stora höjdpunkt där Victoria talade om framtiden för sin dotter på ett gulligt och rörande sätt, enligt en av gästerna. Victoria talade också till de fem faddrarna och sa att hon räknade med deras förtroende.
Efter att ha varit hemma på Haga slott en runda, återvände Kronprinsparet med Prinsessan Estelle till Kungliga slottet för en middag och dopfest med den närmaste släkten vid niotiden. Strax innan ett på natten var det åter hemma igen, skriver Expressen.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...