torsdag 24 maj 2012

Mette-Marit och Haakon på fylkestur med barnen

Idag startade Kronprins Haakon och Kronprinsessan Mette-Marit en tre dagars fylkestur som går till Møre och Romsdal. De åker på de norska fjordarna med båten Kongeskipet och går i land på de platser som de ska besöka.


Kronprinsparet började torsdagen med att gå i land i Geiranger klockan 9.00 på morgonen. Därefter åkte de till Norsk Fjordsenter där Prins Sverre Magnus anslöt. Han fick sedan vara med mamma och pappa under dagens besök. Prinsessan Ingrid Alexandra kommer också att vara med under turen. Båda barnen har ledigt från skolan eftersom deras skola Jansløkka i Askers har tagits ut i strejk. Planen var från början att Ingrid Alexandra och Sverre Magnus skulle komma efter vid pingst, men nu får de istället uppleva sin första fylkestur med sina föräldrar. Med på turen finns även Mette-Marits mamma Marit Tjessem som ska finnas till hands och hjälpa till med barnen om det behövs.


Haakon och Mette-Marit berättar om Prinsessan Estelles dop


När Haakon och Mette-Marit mötte pressen under dagens tur, fick de frågor angående Prinsessan Estelles dop. Kronprinsessan Mette-Marit hade som bekant förhinder och närvarade inte vid dopet. Till den norska tidningen Verldens Gang (VG) säger hon:
"Visst var det tråkigt för mig att missa dopet, men det var ett arrangemang som jag hade en roll i och som jag hade sagt ja till tidigare." 
Mette-Marit var i Seattle för Young leaders och hade avtalat ett möte med Microsofts grundare Bill Gates och hans fru Melinda när inbjudan till dopet kom.
"Jag har haft ett mycket spännande möte i Seattle och har helt enkelt inte varit hemma ännu", berättar Kronprinsessan Mette-Marit vidare. Hon beskriver dock Prinsessan Estelle som en vacker liten flicka.

Kronprins Haakon var en av Prinsessan Estelles faddrar på dopet och han tyckte att det var en väldigt trevlig och fin ceremoni. "Det var väldigt trevligt att vara fadder". "Estelle uppförde sig så otroligt fint under dopet", säger Haakon. "Våra barn grät ganska mycket", minns han. Kronprins Haakon verkar nöjd med det svenska dopet. "Det gick väldigt bra, det var en trevlig familjebegivenhet där borta med stolta föräldrar", avslutar han.

Kronprinsessan Mette-Marits twitter från dagen.

Kronprinsfamiljen får prova på att köra gummibåt med motor.


"Jag känner mig så lyckligt lottat som bor i det här vackra landet", twittrar Mette-Marit från Kongeskipet på fylkestur.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...