tisdag 14 februari 2012

Nedräkningen har börjat för Kronprinsessan Victoria

Det är inte många veckor kvar nu innan Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel blir föräldrar. I torsdags besökte de Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, i Stockholm. Victoria tar inga uppdrag längre iväg nu när nedkomsten börjar närma sig.

Efter besöket på SNS i torsdags fick både Aftonbladet och Expressen en kort intervju med Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel. Victoria berättade att den nya tronarvingen beräknas att födas i slutet av februari, månadsskiftet mars. Men något exakt datum vill hon inte ge och menar att det kan man aldrig veta.
Victoria hoppas att kunna genomföra de uppdrag som hon har inplanerade och säger att hon uppskattar att  hon fortfarande orkar och inte behöver ställa in.

Victoria berättar att hennes föräldrar har varit ett stort stöd under graviditeten och att hon känner sig lite nervös inför att bli förälder. Hon betonar flera gånger att kunna ge trygghet är viktigt och något som hon och Daniel kommer att vara noga med. Daniel ser också fram emot att bli förälder och säger att det ska bli spännande.
Uppdraget att ta det första officiella fotot på den nyfödda tänker Victoria ge i till sin pappa Kungen.

I fredags besökte Victoria och Daniel Skandias huvudkontor i Stockholm och på måndagen träffade de Handelsminister Ewa Björling för en lunch på slottet och diskuterade svensk export. Ewa berättar för Expressen att det var en trevlig och god lunch och att Victoria och Daniel var oerhört glada och de ser fram emot att bli föräldrar.


På tisdagen deltog Kungen och Kronprinsessan Victoria vid en informationskonselj med statsråden på Stockholms slott.
Victorias sista uppdrag innan förlossningen blir ett lunchmöte med den finska presidenten Tarja Halonen den 21 februari. Efter det är det inte långt kvar till nedkomsten. Kanske blir det på skottdagen den 29 februari?Bildtext: Aftonbladet och Expressen fredag 10 februari 2012.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...