fredag 17 februari 2012

Hollands Prins Friso i lavinolycka

Nederländska Prins Friso rapporteras ha råkat ut för en allvarlig lavinolycka under fredagseftermiddagen i skidorten Lech i Österrike. Prins Friso åkte skidor tillsammans med fyra vänner, men var den enda av dem som hamnade i lavinen. Han åkte off-pist utanför backarna när lavinen kom och blev begravd under snömassorna. Där låg han begravd under en kvart innan räddningsmanskapet fick fram honom och han fick återupplivas. Prinsen fördes i helikopter till Universitetssjukhuset i Innsbruck där han nu ligger på intensivvårdsavdelningen. Läkarna beskriver hans tillstånd som stabilt men inte utom fara. Nederländsk media rapporterar att han ska ha fått en skallfraktur.
Kraftiga snöfall de senaste dagarna i de Österrikiska alperna har bidragit till lavinfaran.

Prins Friso, 43 år, är Drottning Beatrix näst äldste son. Hans äldre bror är Kronprins Willem Alexander och hans yngre bror Prins Constantijn. Prins Friso bor i London och är gift med Prinsessan Mabel sedan 2004. De har två döttrar, Luana 6 år och Zaria 5 år. Friso arbetar som ekonomichef på kärnbränsleföretaget URENCO i Buckinghamshire.

Drottning Beatrix och Prinsessan Mabel finns hos Prins Friso på sjukhuset i Innsbruck. Under kvällen var även Kronprins Willem Alexander och Prins Constantijn på väg till sjukhuset i Österrike med flyg.
(Uppdatering: Willem Alexander och Maxima har anlänt till Lech Se bild här och fler bilder här)


Se fler bilder i bildspelet:
Den nederländska kungafamiljen tillbringar ofta sin vintersemester i den Österrikiska skidorten Lech. För nästan precis ett år sedan, i februari 2011, var hela kungafamiljen på skidsemester tillsammans i Lech.
Nyheter och uppdateringar om Prins Frisos lavinolycka finns att följa här på den nederländska nyhetssidan:http://nos.nl/artikel/342150-live-skiongeluk-johan-friso.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...