tisdag 7 februari 2012

Drottning Elizabeths jubileumsbilder

I samband med Drottning Elizabeths diamantjubileum har det brittiska kungahuset gett ut två nya bilder, ett på Drottning Elizabeth och ett på Drottning Elizabeth och Prins Philip. De två fotografierna är tagna i Centre Room på Buckingham Palace i december 2011 av fotografen John Swannell, som tidigare har tagit flera andra kungliga fotografier. Centre Room är det rum därifrån de kungliga går ut på balkongen för att vinka till folket t ex vid bröllop och andra högtidligheter.

På bilden bär drottningen en klänning i siden, satin och spets med silverfärgade paljetter sydd på Buckingham Palace av Angela Kelly. Tiaran är "The State Diadem" samma som Drottning Elizabeth bar på sin kröning. Halsbandet är Drottning Victorias Collet Necklace och det har burits av fem generationer av kungliga damer. Drottning Victoria bar det på sitt diamantjubileum 1897 och är för övrigt den drottning i Storbritannien som suttit längst på tronen.

Läs mer om Drottning Elizabeths diamantjubileum och om bilderna här:
http://www.thediamondjubilee.org/


Foto: © Royal Household/John Swannell

Drottning Elizabeths jubileum började i måndags den 6 februari och då besökte hon King's Lynn i engelska Norfolk där det bland annat blev ett besök på förskolan Dersingham Infant and Nursery School.
Dagen innan, på söndagen, deltog Drottning Elizabeth och Prins Philip vid en gudstjänst i West Newton kyrkan i King's Lynn som ligger i närheten av Drottningens residens i Sandringham.


Se bilder från Drottning Elizabeth och Prins Philips gudstjänstbesök här
Se bilder från Drottningens besök i Norfolk här
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...