tisdag 24 januari 2012

Prinsessan Marie och Prins Joachim har fått en dotter

Nu har en ny liten prinsessa fötts i Danmark. På morgonen den 24 januari klockan 8.27 födde Prinsessan Marie en flicka på Rigshospitalet i Köpenhamn. Flickan vägde 2930 g och var 49 cm lång.
Prins Joachim mötte pressen nere i Rigshostpitalets sjukhusentré under förmiddagen och berättade att barnet hade mörkt hår och liknade sin mor. Prins Joachim hade själv kört Prinsessan Marie till sjukhuset vid 4-tiden på morgonen och varit med under hela förlossningen.

Prinsparet hade önskat sig en dotter till de tre pojkar som redan finns i familjen. Prins Joachim har de två sönerna Nicolai och Felix och tillsamamns med Marie har Joachim den två-årige sonen Henrik.
Joachim och Marie visste på förhand att det skulle bli en flicka, men Joachim ville inte svara på hur länge de hade vetat det. "Länge nog", löd svaret. Han berättade att det hade varit svårt att hålla det hemligt eftersom de båda var så glada över att det skulle bli en flicka. Därför hade inte heller de tre prinsbröderna fått veta att de skulle få just en lillasyster.
Joachim säger om födseln: "Det var ett gripande ögonblick. Jag blev rörd till tårar, även denna gång".


Läs om när Prins Joachim möter pressen i danska B.T
Se fler bilder här


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...