lördag 14 januari 2012

Drottning Margrethes 40-års jubileum har börjat

 

Nu har startskottet gått för Drottning Margrethes 40-års jubileum. På söndag firar hon 40 år som regent.

På lördagsförmiddagen anlände den danska kungafamiljen till Roskilde Domkyrka för att besöka Kung Frederik och Drottning Ingrids grav.
Hela den kungliga familjen tog tåget till Roskilde och även Drottning Margrethes två systrar Prinsessan Benedikte och Drottning Anne-Marie och deras familjer fanns med. Vid gravmonumentet lade de tre systrarna ned varsin krans, Margrethe en blå, Benedikte en rosa och Anne-Marie en gul.
Efter det lade Kronprins Frederik och två av hans kusiner, Prins Pavlos och Prins Gustav, ner en krans tillsammans i form av ett ankare på sina morföräldrars garv. Ankaret symboliserar Kung Frederiks stora intresse för flottan och livet till sjöss. Som avslutning bad kungafamiljens präst sedan en liten bön. Kungafamiljen begav sig efter det tillbaka till Köpenhamn för att fortsätta firandet som håller på under lördagen och söndagen.

Dagens program ser ut så här:
12.40 Kungaparet åker i vagn från Amalienborg slott till Köpenhamns rådhus
Se video TV2 dk

13.00 Officiell mottagning i Rådhuset med underhållning i Rådhushallen och på Rådhusplatsen.
 Kungaparet kommer sedan ut på balkongen.

20.00 Hela kungafamiljen närvarar vid en festföreställning i DR Konserthus. Även andra stadsöverhuvuden är bjudna. Från Sverige kommer Kung Carl Gustaf och Drottning Silvia och från Norge kommer Kung Harld, Drottning Sonja, Kronprins Haakon och Kronprinsessan Mette-Marit.

Från kransnedläggningen i Nordjyske.dk
Länkar till bilder:
Bilder och video på DR.dk
Bilder Själlandsbladet
Kungafamiljen anländer med tåget
Ekstrabladet
Bildspel på Nordjyske.dk
Bildspel på Politiken.dk
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...