tisdag 12 juli 2011

Albert och Charlene i Sydafrika

Bildspel från Charlenes möte med Desmond Tutu.



Dagen efter sitt bröllop åkte Prins Albert och Charlene till Sydafrika. Prins Albert skulle delta i den Internationella Olympiska Kommitténs årliga möte som pågick mellan 4-9 juli. Här skulle man även välja värdlandet för vinter OS 2018, som blev PyeongChang i Sydkorea. 
Redan innan bröllopet sa Albert och Charlene i de intervjuer som de gav, att de nog skulle ha svårt att hinna med en riktig smekmånad direkt efter bröllopet eftersom de hade andra åtaganden en tid framöver. Så på den här resan kan man nog säga att de har kombinerat arbete, välgörenhet och tid för att slappna av efter den hektiska bröllopstiden. 
Förutom Prins Alberts arbete med IOK, har de under sin vistelse i Sydafrika hunnit med ett cocktail-party med IOK, en lunch hos Sydafrikas president Jacob Zuma samt en bröllopsmottagning för 500 gäster. Detta för att fira sitt bröllop med de som inte hade haft möjlighet att komma till Monaco.
Charlene har även deltagit i välgörenhetsprojekt. Hon träffade Sydafrikas ärkebiskop och fredspristagaren Desmond Tutu i Kapstaden i samband med organisationen Trust. Detta skedde på en HIV-klinik i ett av Kapstadens slumområden.
Charlenes pappa, Michael Wittstock, har kommenterat de rykten som sprids om Charlene och Alberts äktenskap. Senast handlade det om att de två sov på olika hotell under sin "smekmånad", Charlene på hotellet Oyster Box och Albert på Hilton Hotel 20 min bort. Om detta säger han att Albert sov på Hilton en natt eftersom han skulle ha en konferens med IOK där klockan 7 på morgonen dagen därpå. På så vis behövde han inte stiga upp onödigt tidigt och slapp riskera att fastna i trafiken på vägen dit. Charlene stannade så länge i deras svit på Oyster Box. Ryktena kallar han skandalösa. Han säger: "Jag är besviken på media. Sydafrika borde stötta Charlene istället för att sprida hemska rykten".

Från Daily Mail.

Bilder från mötet med president Zuma.
Artikel och bilder i Daily Mail.
Artikel från Aftonbladet.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...