tisdag 26 april 2016

Nya bilder inför Kungens 70-årsdag


Den 30 april fyller Kung Carl Gustaf 70 år. Firandet pågår under hela veckan och började i måndags kväll med föreställningen En afton om Östersjön – hoppfullhet och hot som hölls på Dramaten. Kungaparet deltog tillsammans med Prins Carl Philip och Prins Daniel.
Under tisdagen deltog kungaparet vid en födelsedagskonsert som hölls i Slottskyrkan.

På torsdag har Kungen mottagning på slottet för myndigheter och organisationer.

På fredag kväll hålls det en konsert på Nordiska Museet. Kungaparet deltar tillsammans med Kronprinsessan Victoria, Prins Daniel, Prins Carl Philip, Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill.

Födelsedagen på lördag börjar med en tacksägelsegudstjänst, Te Deum, i Slottskyrkan och hela kungafamiljen finns på plats. Kungaparet, Kronprinsessan Victoria, Prins Daniel, Prins Carl Philip, Prinsessan Sofia, Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill väntas delta enligt kungahusets kalender.
Nyblivna mamman Prinsessan Sofia deltar däremot inte vid lunchen i Stockholms stadshus eller senare på kvällen då det hålls en stor bankett på slottet.

SVT1 har gjort en intervju med Kungen inför 70 årsdagen och visar dokumentären Kungen 70 år: Ensamt Majestät torsdag den 28 april klockan 20.00. SVT:s Claes Elfsberg har träffat Kungen vid flera tillfällen för att prata om hans roll som Sveriges statschef. Det blev tre intervjutillfällen och en arbetsdag med Kungen på slottet.

Foto: Kungahuset.se
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...