söndag 5 juli 2015

Så blir Prinsessan Charlottes dop i Sandringham idag


Idag döps Prinsessan Charlotte i St Mary Magdalene kyrka i Sandringham. Ärkebiskopen av Canterbury, Justin Welby, håller i dopet som äger rum under söndagseftermiddagen där enbart den närmaste familjen och gudföräldrarna deltar. Drottning Elizabeth och Prins Philip finns bland gästerna tillsammans med Prins Charles och hertiginnan Camilla, Michael och Carole Middelton samt Pippa Middelton och James Middleton. Prins Harry kommer inte att närvara eftersom han är på volontärarbete i Afrika under sommaren.

Prinsessan Charlotte kommer att få fem gudföräldrar meddelar det brittiska hovet. De är släkt eller vänner till Prins William och Hertiginnan Catherine som valt:
Adam Middleton, kusin till Catherine.
Laura Fellowes, kusin till Prins William och dotter till Prinsessan Dianas syster Jane.
Sophie Carter, James Meade och Thomas van Straubenzee, som är vänner till paret.

Prins William och hertiginnan Catherine kommer att promenera från Sandringham House till kyrkan med sina två barn och vi kommer då att få se hela familjen tillsammans för första gången. Prinsessan Charlotte kommer att bära en handsydd dopklänning som är en kopia av den kungliga dopklänningen från 1841 gjord av Drottningens sömmerska Angela Kelly, samma dopklänning som Prins George döptes i 2013. Den lilla prinsessan döps i vatten från Jordanien. Efter dopet bjuder Prins Willam och Catherine på Afternoon tea på Sandringham House.

Kyrkan i Sandringham. Här döptes även Prinsessan Eugenie 1990.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...