fredag 28 februari 2014

Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist har åkt StafettVasan

Foto: Vasaloppet/Ulf Palm

Prins Carl Philip och flickvännen Sofia Hellqvist deltog i stafettvasan som kördes under fredagen. Precis som förra året, åkte de tillsamman med vänner i två lag, Team Uno och Team Due.

Prins Carl Philip växlar efter första sträckan på 24 km. Foto: Vasaloppet/Ulf Palm

I år fick Prins Carl Philip åka både först och sista sträckan i sitt lag eftersom en av kompisarna hade blivit sjuk. Även Sofia hade varit sjuk i veckan, berättade hon, men var frisk nog för att ställa upp i lagtävlingen.
Prins Carl Philip var nöjd med fredagens skidåkning, spåren hade varit bra, kommenterade han till Expressen-tv. Han berättade även att han och Sofia hade tränat en del ihop när det fanns snö nog att åka på.

Flickvännen Sofia Hellqvist fick även frågor av Expressen-tv om Prinsessan Madeleine och hennes nyfödda dotter, Prinsessan Leonore. "Jag är jätteglada för deras skull. Jag längtar efter att få träffa lilla Leonore". Sofia berättar att det får vänta ett tag innan hon och Prins Carl Philip besöker den nyfödda prinsessan och hennes föräldrar. "Det dröjer tills den största stormen har lagt sig. Det är många som vill besöka henne, så vi kommer när tid finns".

StafettVasan är ett stafettlopp med femmannalag som går längs hela sträckan Sälen–Mora. Loppet är sammanlagt 90 km långt är uppdelat på fem delsträckor. 1600 lag var i år anmälda. Prins Carl Philips lag, Team Due, kom på plats 745 och Sofia Hellqvist lag, Team Uno, kom på plats 744.

http://www.expressen.se/tv/nyheter/kungligt/carl-philip-i-skidsparet/Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...