tisdag 9 april 2013

Inför Prinsessan Madeleines bröllop- Drottning Silvia berättar om sina förväntningar


Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill gifter sig den 8 juni i Slottskyrkan på Kungliga slottet i Stockholm. Vigseln börjar klockan 16.00 och nu står det klart att Sveriges television har fått sändningsrättigheterna och kommer att visa bröllopet på tv.
På kvällen bjuds gästerna på bröllopsmiddag ute på Drottningholms slott och ansvarig för middagen är Stefano Catenacci och Operakällaren. Det var även Stefano Catenacci som stod för middagen när Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel gifte sig 2010.

Redan den 6 juni kommer hela kungafamiljen att vara samlad tillsammans med Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill för att delta i firandet av Sveriges Nationaldag på Skansen.
Dagen efter, den 7 juni, kommer Prinsessan Madeleine och Chris att ha en privat fest med middag på kvällen för familj, släkt och nära vänner på Grand Hotel i centrala Stockholm. De har hyrt festvåningen Vinterträdgården och det är stjärnkocken Mathias Dahlgren som står för middagen.


Drottning Silvia ser fram emot sommarens bröllop och är gläds med Prinsessan Madeleine inför hennes stora dag. Under tisdagen deltog Drottning Silvia vid Silviahemmets inspirationsdag och tidningen Aftonbladet bad henne berätta om sina känslor inför det kommande bröllopet. Drottningen passade då också på att lovorda sin blivande svärson, Chris O'Neill, som hon verkar uppskatta mycket.

"Det är en stor dag för hela familjen. Vi är oerhört glada för Prinsessan Madeleines skull, men också att vår blivande svärson är en så trevlig person. Han är sympatisk, han har värme och ger henne det stöd som hon behöver, som alla människor behöver. Han är en fin och trevlig person."

Om sina förväntningar på bröllopet och sina förhoppningar om att Prinsessan Madeleine ska få en bra dag, kommenterar Drottning Silvia: "Det kommer att bli fantastiska dagar och jag hoppas innerligt att hon kan vara lika glad som vi alla är och att det inte blir så många spekulationer om varför inte det ena eller det andra och så vidare. Det är ju hennes stora dag och det tycker jag att vi ska respektera och hjälpa henne så att hon verkligen kan glädja sig åt den."

Aftonbladets intervju finns här

Foto: Kungahuset.se
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...