onsdag 6 mars 2013

Kung Carl Gustaf och Drottning Silvia besökte Kronobergs län- Jubileumsresan fortsätter


Kungaparets länsbesök fortsatte under onsdagen med ett besök i Kronobergs län. Dagen började vid glasbruket i Pukeberg där det bland annat finns en designutbildning. Resan gick sedan vidare till nästa glasbruk i Kosta. Där besöktes även Kosta Boda Art Hotel.

Lunch intogs på det natursköna konferenscentret Blidingsholms gård i Tingsryds kommun innan kungaparet åkte vidare till Tingsryd. Där blev det besök på musik- och teaterverksamheten Kulturverkstan och därefter besöktes gymnasieskolan Wasaskolan där Kung Carl Gustaf höll ett tal till alla dem som hade samlats utanför för att få en skymt av kungaparet. Musikproducenten och låtskrivaren Andreas Carlsson berättade om den nya utbildningsverksamheten Academy of Business and Music som ska starta i Tingsryd och som han är engagerad i.

Dagen slutade med ett besök i Växjö stad där man först besökte de fyra nybyggda spontanläggningarna vid Arena Staden. Den före detta tennisspelaren Stefan Edberg berättade om Södra Climate Arena som är ett utvecklingscenter för svensk tennis. På kvällen bjöd landshövdingen på middag på residenset i Växjö.

På torsdag går resan vidare till Jönköpings län.

Se bilder från dagen här:
SVT.se/Smålandsnytt
P4- Radio Kronoberg
Kungahuset.se
APA-Picture desk
Fler bilder här- Lehtikuva.fi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...