måndag 11 mars 2013

Hela Kungafamiljen fanns på plats vid Turkiets statsbesök

Hola.com

Turkiets president Abdullah Gül och hans fru på statsbesök i Sverige mellan den 11-13 mars. Besöket kommer att utföras som planerat trots Prinsessan Lilians bortgång. Det blir inga ändringar i programmet med anledning av detta, meddelar hovet.

Hela kungafamiljen fanns på plats på slottet för att ta emot presidentparet. De var alla klädda i svart. Prinsessan Madeleine blir kvar i Sverige ett tag till med anledning av Prinsessan Lilians bortgång. Hon skulle annars ha åkt tillbaka till New York igen efter två veckors bröllopsplanering i Stockholm och helgens möhippefirande i Schweiz. Nu blir det tvära kast och en begravning att närvara vid  på lördag den 16 mars.

Kronprinsessan Victorias namnsdag kommer däremot inte att firas på Yttre borggården på tisdag som planerat, utan är inställt på grund av Prinsessan Lilians bortgång.

På måndagskvällen höll Kungaparet en galamiddag på slottet för Turkiets presidentpar. På middagen deltog även Kronprinsessan Victoria, Prins Daniel, Prins Carl Philip, Prinsessan Christina och hennes man Tord Magnusson. Prinsessan Madeleine deltog inte vid detta tillfälle.

Se bilder från Turkiets statsbesök:
APA PictureDesk
Hola.com
Bilder från galamiddagen- BelgaPicture
Bilder från dagen och kvällens galamiddag- Lehtikuva.fi


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...