tisdag 15 januari 2013

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel på omslaget av Point de Vue denna vecka


Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel finns på omslaget av veckans fransk tidning Point de Vue. Tidningen berättar om den undersökning som Aftonbladet/Sifo gjorde nyligen där man frågade när Kung Carl Gustaf ska lämna över tronen till Kronprinsessan Victoria.
I september i år firar Kung Carl XVI Gustaf 40 år som regent och 70% av svenska folket vill behålla monarkin enligt undersökningen. 17% av de tillfrågade tycker att Kronprinsessan Victoria ska ta över redan nu och 43% tycker att hon ska ta över tronen inom fem till tio år. 32% tycker att det är bra som det är nu.

Kronprinsessan Victoria är en populär arvtagerska till tronen och en tillgång för monarkin. Den 19 juni 2010 gifte hon sig med Daniel Westling vilket firades stort med en folkfest. Den 23 februari 2012 föddes dottern Prinsessan Estelle som säkert också ökade på populariteten och intresset för kungafamiljen.
Både Kung Carl Gustaf och Kronprinsessan Victoria har själva sagt vid tidigare tillfällen att det inte är aktuellt med något tronskifte.


Även Prinsessan Madeleine är med på Point de Vue just nu. Det är på den franska tidningens bildspecial, Image du Monde (Världens bilder), som kommer ut varje månad. Den här månaden är temat bröllop och i sommar är det som bekant dags för Prinsessan Madeleine att gifta sig med fästmannen Chris O'Neill. Bröllopet sker i Slottskyrkan i Stockholm lördagen den 8 juni.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...