torsdag 25 oktober 2012

Prinsessan Madeleine och Christopher O'Neill tillkännager sin förlovning

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill är förlovade. Bilden togs i New York den 22 oktober.
Foto: Patrick Demarchelier/Kungahuset.se
Hovet tillkännagav idag att Prinsessan Madeleine och Christopher O'Neill har förlovat sig. Chris friade i början av oktober i New York och i en intervju på hovets hemsida säger Prinsessan Madeleine att frieriet var mycket romantiskt och fint genomtänkt. Ringen är en diamant på minst fyra karat med exklusiv slipning och experterna tror att den kan vara värd uppåt en miljon kronor.

I en film på hovets hemsida berättar Prinsessan Madeleine och Chris om sin förlovning och om det kommande bröllopet som kommer att ske till sommaren i Sverige. Chris berättar även att han lär sig svenska, men att det är svårt.

I hovets intervju berättar Prinsessan Madeleine att hon och Chris delar samma humor och har väldigt roligt tillsammans. "Chris öppnade upp mitt hjärta, han är min själsfrände", säger hon. Chris berättar att han omedelbart kände något alldeles särskilt för Madeleine. Han har funderat ett tag på att fria och väntat på rätt tillfälle, men han säger att han visste att det var Madeleine han ville gifta sig med.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har varit i Sverige under ett par dagar för att fira sin förlovning. Under onsdagen togs de två officiella bilderna på det nyförlovade paret i en sal på Drottningholms slott. Då spelades även förlovningsfilmen in där paret berättar att de har förlovat sig. Två dagar tidigare hade Prinsessan Madeleine och Chris tagit ett annat, första förlovningsfoto i New York. En svartvit bild tagen av den kände fransk-amerikanske modefotografen Patrick Demarchelier.

På torsdagseftermiddagen lämnade Prinsessan Madeleine och Chris Sverige och flög från Arlanda till London för att träffa Chris släktingar där. "Vi ser verkligen fram emot att få vara med varandra nu", säger Chris till Aftonbadet som följt paret på planet till London. Aftonbladet noterade att paret satt i Business Class och att Chris åt köttfärsrullader, potatismos och rödbetor medan Prinsessan Madeleine drack te och åt en bit bröd. Vid 18-tiden landade Madeleine och Chris på Heathrow flygplats.

Drottning Silvia kommenterade förlovningen av sin yngsta dotter under dagen då hon besökte Samhall i Jordbro. Hon berättade att alla är väldigt glada och att Prinsessan Madeleine är väldigt lycklig. Chris O'Neill är trevlig och en riktig svärmorsdröm, tycker Drottning Silvia. Som det ser ut nu så bor Prinsessan Madeleine och Chris i New York, men Chris är väldigt internationell och har bott i England i många år där han även har en verksamhet, berättar Drottningen. Kanske kan det bli så att paret även flyttar till Sverige någon gång. Drottning Silvia säger att Chris O'Neill har varit i Sverige många gånger och tycker om landet.

Även Prins Carl Philip har kommenterat förlovningen då han under torsdagen besökte Lilla Barnets Fond på Svenska Läkarsällskapet i Stockholm.
"Det är jättekul, jag är jätteglad", säger han. "Jag ser fram emot syster och Chris bröllop". På frågan om han har träffat det nyförlovade paret svarar han: "Ja, det är klart". "Vi hade en middag häromdagen". "Alla är jätteglada". Prins Carl Philip berättar att han fick nyheten om förlovningen på telefon. "Som familjemedlem blir man ju uppringd", säger han. Om Chris O'Neill säger Prins Carl Philip: "Det är en schysst och bra kille, jättebehaglig och trevlig".

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill. Bilden är tagen på Drottningholms slott den 24 oktober.
Foto: Ewa-Marie Rundquist/Kungahuset.se

Foto: Ewa-Marie Rundquist/Kungahuset.se

Aftonbladet 25 oktober 2012.
Båda kvällstidningarna hade nyheten om Prinsessan Madeleine och Chris O'Neills förlovning på förstasidan redan på morgonen, innan hovet hade gått ut med nyheten offentligt. Tidningen Aftonbladet hade dessutom lyckats få tag på det officiella förlovningsfotot där Prinsessan Madeleine bär sin förlovningsring.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...