söndag 21 oktober 2012

En tillbakablick på bröllopet i Luxemburg

© Cour Grand Ducale / Christian Aschman
Helgens stora bröllopsfest i Luxemburg är över och Arvstorhertig Guillaume och Stéphanie de Lannoy är nu gifta. Många var de kungliga gästerna som hade kommit för att fira brudparet. Brudgummen, Arvstorhertig Guillaume, anlände till kyrkan i sällskap av sin mamma Storhertiginnan Maria Teresa. Storhertig Henri hade sällskap av brudens moster, Lydia de Schaetzen.

28-åriga Stéphanies brudklänning kom från den libanesiske designern Elie Saab. Bruden fördes in i kyrkan och fram till altaret av sin bror Jehan de Lannoy. Där steg Stéphanies far upp från sin rullstol och gav dottern sin välsignelse. Prinsessan Alexandra av Luxemburg (Guillaumes syster) och Antonia Hamilton (syskonbarn till Stéphanie) var tärnor i persikofärgade klänningar. Vigselakten hölls på både tyska och franska. Vigseln började med en tyst minut för brudens nyligen avlidna mor Alix de Lannoy.

Efter vigseln åkte brudparet till palatset i en blå Daimler. En stund senare kom de ut på balkongen och tog emot folkets jubel. Brudparet vinkade och kysstes. Det blev inte bara en, utan tre bröllopskyssar på balkongen.

Senare under kvällen lämnade brudparet sin bröllopsfest en stund för att delta vid fyrverkerierna som sköts upp till deras ära inne i staden. Stéphanie hade då bytt om från sin brudklänning till den vita dräkten från Chanel som hon bar under fredagens borgerliga vigsel.

Stéphanies bruddiadem är familjen Lannoys släkttiara som även Stéphanies systrar och svägerskor burit när de gift sig.

Blommorna i brudbuketten kom från Maison Lachaume i Paris och bestod mestadels av blekt gula rosor och vita Orkidéer.

Det officiella bröllopsfotot med de kungliga gästerna.
Till lördagens vigsel kom kungligheter från Europas alla kungahus. Även kungligheter från Japan, Marocko, Jordanien och Saudiarabien var där.
  • Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel kom hand i hand. Victoria bar en nougatfärgad klänning med en grå, lång kappa. Klänningen var densamma som hon bar på modeveckans öppnande i Stockholm för någon månad sedan. 
  • Drottning Silvia var klädd i lila och anlände ensam. Kungen var på älgjakt i Dalarna.
  • Prins Carl Philip anlände tillsammans med norska Prinsessan Märtha Louise som var klädd i en silvergrå dräkt och hatt. Till detta ett par glittriga skor med öppen tå. Märtha Louises man Ari Behn hade tackat nej till inbjudan i sista stund och stannade hemma med de tre barnen i London.
  • Danmarks Drottning Margrethe hade också valt att klä sig i lila precis som Drottning Beatrix och Drottning Silvia.
  • Kronprinsessan Maxima hade valt en svart kjol,senapsfärgad topp och en fjäderhatt.
  • Kronprinsessan Mary var klädd i en vinröd dräkt och en grå hatt.
  • Kronprinsessan Mette-Marit hade valt en mörkblå spetsklänning medan Drottning Sonja var klädd i en gråbeige dräkt.
  • Prinsessan Caroline var som vanligt klädd i Chanel. Den här dagen en ljusbrun, kort klänning med strass- och pärlutsmyckningar.
  • Från Spanien kom Kronprins Felipe och Kronprinsessan Letizia och Storbritannien representerades som vanligt av Prins Edward och Sophie.
  • Hela den belgiska kungafamiljen fanns på plats. De är nära släktingar till Luxemburgs storhertigfamilj då Storhertig Henris mamma Josephine Charlotte var syster till Kung Albert och Kung Baudouin av Belgien. Hon var även dotter till svenska Prinsessan Astrid som blev drottning av Belgien.
Bra bilder från bröllopet och på gästerna finns här:
Hola.com- gästernas klänningar
Mer bilder från Hola.com
Bilder från bröllopet- DailyMail
PPE Agency
Kvällens fyrverkeri- pressfoto.rtl.lu


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...