lördag 15 september 2012

Prins William och Catherine i Malaysia- moskébesök och teparty

tianchad instagram
I fredags var det fjärde dagen på Prins Williams och Hertiginnan Catherines resa i Sydostasien. De var då i Malaysia och huvudstaden Kuala Lumpur. Det blev ett besök i moskén As Syakirin och precis som seden bjuder fick även Prins William och Catherine ta av sig sina skor innan de gick in. Catherine hade på sig en blågrå klänning med lång ärm från Beulah och under moskébesöket hade hon en sjal i samma färg runt huvudet.
Rebecca English/Twitter
Efter besöket i moskén bar det av till Kuala Lumpur Park där tusentals människor hade samlats för att få se Hertigparet av Cambridge, William och Catherine.

Hazwan Abdul Rahman/Twitter

Hazwan Abdul Rahman/Twitter
På eftermiddagen deltog Prins William och Catherine vid ett stort teparty som hölls av The British High Commissioner (en slags brittisk ambassadör) och hans fru i deras residens. Gäster från den Malaysiska societén och kändisvärlden hade bjudits in, bland annat skodesignern Jimmy Choo och James Bond skådespelerskan Michelle Yeoh.

Rebecca English/ Twitter
Hertiginnan Catherine var klädd i en ljusblå klänning i spets från den brittiska designern Alice Temperley och håret var uppsatt i en knut med instuckna pärlor.

Rebecca English/ Twitter

Rebecca English/ Twitter

Rebecca English/ Twitter
Catherine träffar den Malaysiska sångerskan Siti Nurhaliza. Foto: Siti Nurhaliza instagram

Daily Mirror 15 september 2012.
Den enda tråkigheten under dagen var nyheten om att den franska veckotidningen Closer publicerat topless-bilder på Hertiginnan Catherine smygtagna i Provance då Prins William och Catherine var i Frankrike på semester för någon vecka sedan. De hade lånat Williams släkting, Lord Linleys semesterhus i Provance. Lord Linley, David Armstrong Jones, är son till Drottning Elizabeths syster Prinsessan Margaret. Huset ligger ödsligt, men en fransk fotograf hade ändå lyckats ta bilder av paret när de solade på husets terrass. Bilderna beräknas vara tagna med lång lins på nästan en kilometers avstånd enligt Daily Mail.

Naturligtvis är Prins William och Catherine både ledsna och smått chockade över bilderna och intrånget i deras privatliv. Tankarna går också till Prinsessan Diana som blev oerhört jagad av pressen under sitt liv, vilket även ledde till hennes död. Prins William vill inte att Catherine ska få utstå samma sak. Det brittiska hovet har meddelat att man har påbörjat en rättslig process i Frankrike för att förhindra att bilderna sprids vidare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...