söndag 2 september 2012

Mette-Marits son Marius Borg Høiby konfirmerades i Asker kyrka

På söndagen var det konfirmation i den norska kungafamiljen. Det var Kronprinsessan Mette-Marits 15-årige son, Marius Borg Høiby, som konfirmerades i Asker kyrka.
Konfirmationen började klockan 11.00 på förmiddagen och Kronprinsessan Mette-Marit och Kronprins Haakon kom strax innan dess med sina två yngre barn Prinsessan Ingrid Alexandra och Prins Sverre Magnus. Kung Harald och Drottning Sonja fanns också på plats liksom flera andra familjemedlemmar som Mette-Marits mamma Marit Tjessem och Marius pappa Morten Borg. Kronprinsessan Mette-Marit, Drottning Sonja och Marit Tjessem hade alla tre klätt sig i folkdräkt som är vanligt vid högtider i Norge.

Efter konfirmationen samlades familjen utanför kyrkan och Marius fick kramar av både Kronprins Haakon och Kung Harald. "Det var en fin konfirmation", sa Kronprins Haakon till den norska tidningen VG. Familjen åkte sedan hem till Skaugum för att fira privat med släkt och vänner.

Marius ingick i en grupp med 14 konfirmander som vanligtvis är skolkamrater. Under året har de haft konfirmationsundervisning i församlingshemmet och jobbat som frivilliga både på äldreboenden och hem för förståndshandikappade. I augusti var konfirmanderna på en veckas läger på ön Risøya. Konfirmationsprästen Marit Skaar Skogesal, berättar för VG att Marius har deltagit och bidragit som resten av gruppen. "Marius har bland annat varit med på kyrkkaffet och kommit med kakor fler gånger", säger hon.

Se bilder från konfirmationen här: 
NRK.no- Kongefamilien i familiekonfirmasjon
VG- Kongefamilien feiret Marius' konfirmasjon
Kjendis.no- Marius fikk kongeklem av kronprins Haakon
Bilder- PPE Agency
Bilder-lehtikuva.fi

Se bilder på Marius i bildspelet.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...