fredag 14 september 2012

Kung Carl Gustaf och Drottning Silvia besökte Sölvesborg

I torsdags besökte Kung Carl Gustaf och Drottning Silvia Sölvesborg i Blekinge. De hälsades välkomna på torget av Sölvesborgs musikkår och de hundratals människor som hade samlats där för att få en skymt av kungaparet.

Under dagen blev det besök i den nya stadsdelen Ljungarviken som är Sölvesborgs kommuns största satsning någonsin. En lång gång- och cykelbro binder samman Sölvesborgs stadskärna med den nya stadsdelen och Listerlandet. Kungaparet avslutade dagen med att inviga naturreservatet Eriksberg Vilt och Natur i Blekinge skärgård.

Inne i Sölvesborgs centrum besökte kungaparet konditori Ritz, vars ägare nyligen utsets till årets företagare. Kungaparet bjöds på kaffe, smörrebröd och kakor. En speciell tryffel som man hade gett namnet Ljungarviken hade tagits fram för detta speciella tillfälle.


I Ljungarviken planterade Kungen ett japanskt tempelträd, men det var nära att det inte blev av. Kungaparet hade redan hoppat in i sin väntande bil och var redo för att åka vidare till Eriksberg när man upptäckte misstaget. De fick gå ur bilen igen och gå bort till platsen där trädet skulle planteras. Kungen planterade trädet tillsammans med fullmäktiges ordförande Viveka Olofsson (S).
– Nu blir alla hundarna på Ljungaviken glada, kommenterade Kungen trädplanteringen.

*Se fler bilder från besöket här- lehtikuva.fi
*Kungen- Eriksbergs naturreservat- lehtikuva.fi

Foto: Serny Pernebjer/ Sölvesborgs kommun
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...