onsdag 15 augusti 2012

Prins Philip till sjukhus efter ny urinvägsinfektion

The Duke of Edinburgh receives a gift
Prins Philip i Newport.

Prins Philip togs idag återigen in på sjukhus efter att den urinvägsinfektion som han fick i början av sommaren har återkommit. Sjukhusvistelsen är en försiktighetsåtgärd, säger man från hovet.
Prins Philip och Drottning Elizabeth har under de senaste veckorna befunnit sig på sommarvistelse på slottet Balmoral i Skottland. Nu har Prins Philip fått komma till sjukhuset Aberdeen Royal Infirmary, som ligger några mil från Balmoral och kommer att få stanna där under några dagar.

Det är den tredje gången på åtta månader som den 91-årige Prins Philip har tagits till sjukhus. I juni ådrog han sig en urinvägsinfektion under en båttur vid Diamant- Jubileumsfirandet. I december precis efter juldagen fick han problem med hjärtat och gjorde då en kranskärlsoperation.

Senast i måndags och tisdags var Prins Philip pigg och igång då han besökte Isle of Wight. Måndagen innehöll ett besök i Newport och företaget A J Wells and Sons samt även Newports handelskammare. På tisdagen blev det sedan ett besök i Cowes och Regattan där med en åktur i båt.

The Duke of Edinburgh visits the County Club in Newport
Prins Philip i Newsport, Isle of Wight.

The Queen meets guests at a Garden Party at Balmoral Castle
Den 7 augusti bjöd Drottning Elizabeth in till ett Gardenparty på slottet Balmoral där även Prins Philip deltog.

Garden party guests at Balmoral Castle
Gardenpartyt som hölls på eftermiddagen gästades av 3000 människor från lokalsamhället och blev finalen på det officiella Diamantjubileums firandet under 2012.

Foto: British Monarchy Photostream/Flickr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...