måndag 13 augusti 2012

Prins Harry och Catherine deltog vid OS-avslutningen i London

The London Olympics 2012

OS i London är över och på söndagskvällen hölls avslutningsceremonin. Det var Prins Harry som fick representera sin farmor Drottning Elizabeth och ta den centrala kungliga rollen under kvällen. Vid sin sida hade han Hertiginnan Catherine. Prins William deltog inte vid OS-avslutningen eftersom han är tillbaka på sitt jobb som helikopterpilot i Wales sedan en vecka tillbaka.

Prinsessan Anne och hennes man Tim Laurence satt också på läktaren för att följa avslutningsshowen, men det är den yngre generationen med Prins William, Prins Harry och Hertiginnan Catherine som har varit det brittiska laget Team GB:s officiella ambassadörer och ansiktet utåt för kungafamiljen under London OS.

Avslutningen bjöd på show och musik av bland annat gruppen Spice Girls som hade återförenats inför detta speciella tillfälle. Hertiginnan Catherine hade på sig en blå klänning från märket Whistles, samma klänning som hon hade i juni på den stora jubileumskonserten utanför Buckingham Palace. Nu var det dags för en ny show och klänningen åkte fram igen.

Under olympiadens 16 dagar har 10 000 idrottare tävlat om 302 guldmedaljer i 26 olika sporter. Värdlandet Storbritannien tog totalt 65 medaljer varav 29 guld och kom därmed på tredje plats i medaljligan efter USA och Kina. Sverige kom på plats 37 med 8 medaljer och 1 guld.

Closing Ceremony of the London 2012 Olympic Games
Prins Harry och Hertiginnan Catherine på läktaren vid avslutningsceremonin för London Olympics 2012.

Closing Ceremony of the London 2012 Olympic Games
Prinsessan Anne, medlem i IOC (Internationella Olympiska Kommittén) och maken Sir Tim Laurence pratar med IOC:s president Jacques Rogge på Olympia stadion inför avslutningsceremonin.

Closing Ceremony of the London 2012 Olympic Games
Catherine, hertiginna av Cambridge och officiell OS-ambassadör, pratade med Premiärminister David Cameron, hans fru Samantha och Lord Coe vid avslutningsceremonin den 12 augusti.


OS-arenan vid avslutningen på tidningen The Guardian den 13 augusti 2012.
Se fler bilder här:
Prins Harry- Daylife
Catherine, Duchess of Cambridge- Daylife
Bilder- lehtikuva.fi

Foto: British monarchy photostream/ flickr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...