söndag 12 augusti 2012

Prins Carl Philip överfölls utanför nattklubb i Cannes

Aftonbladet 12 augusti 2012
"Vild Attack på Carl Philip", skriver Aftonbladet som var först med nyheten och bilderna på Prins Carl Philip i slagsmål i franska semesterorten Cannes.

Prins Carl Philip och flickvännen Sofia besökte tillsammans med några vänner nattklubben Baoli i Cannes på fredagskvällen där sommarpartyt Crazy Angels arrangerades. Precis som alla de andra gästerna var Prins Carl Philip och Sofia klädda i vitt.

Klockan är tre på natten när tumult uppstår utanför nattklubben och en obekant person angriper Prins Carl Philip oprovocerat. Flickvännen Sofia Hellqvist försöker gå emellan och ropar flera gånger "Stop it, stop it". Någon har filmat händelsen och man kan höra Carl Philip säga "nej, släpp, no, no" när en man tar tag om hans nacke håller fast honom och ger honom ett slag i huvudet. Flera i gänget blir inblandade i slagsmålet som uppstår och man kan höra någon säga "We are going, please, we are going". Sofia säger till Carl Philip "Följ med mig, kom med mig", "Gå bara", och Sofia och Carl Philip ger sig iväg med sina kompisar. "Vad hände?", hörs någon säga. "Aj", säger Carl Philip. "Gå bara", hörs det igen, "Nu lägger vi av".

Hovets informationschef Bertil Ternert säger till Aftonbladet och Expressen att Prins Carl Philip mår under omständigheterna bra och har inte behövt uppsöka någon läkare. Han är förvånad och omtumlad efter händelsen, men har inte fått några skador.

I ett pressmeddelande på kungahusets hemsida står det:
Incident med Prins Carl Philip i Cannes
Prins Carl Philip med sällskap befann sig natten till den 11 augusti utanför en klubb i Cannes, Frankrike. Prinsen blev där oprovocerat angripen av en för Prinsen och sällskapet obekant person.
Prinsen mår under omständigheterna väl och har inte fått några skador av händelsen.

Flera norrmän som befann sig på samma nattklubb blev vittne till händelsen och berättar för norska tidningen VG: "Något måste ha hänt inne på utestället, men jag vet inte vad. Allt var lugnt vid deras bord när vi gick därifrån". "Plötsligt kommer det ett helt gäng ut från utestället och då ser vi at den svenske prinsen hamnar i bråk med ett okänt gäng. Han drar sig lite tillbaka och det är då han får ett slag i huvudet".

Se filmen här på norska VG:s sida
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...