fredag 31 augusti 2012

Kung Carl Gustaf delade ut Stockholm Water Prize i Stadshuset

Kung Carl Gustaf delar ut Stockholm Water Prize 2012. Foto: Cecilia Österberg/Exray

World Water Week har pågått under veckan i Stockholm där både Kung Carl Gustaf och Kronprinsessan Victoria har varit engagerade genom Stockholm Water Prize som nyligen delats ut. Kungen är beskyddare för vattenmiljöpriset och Victoria är beskyddare för den yngre upplagan, Stockholm Junior Water Prize.

I torsdags närvarade Kung Carl Gustaf vid Stockholm Water Prize Laureates Seminar. På kvällen var det sedan dags för prisutdelningen i Stockholms stadshus. Kungen delade ut priset på 150 000 US-dollar samt en kristallskulptur specialdesignad och tillverkad av Orrefors.
2012 års pris gick till organisationen International Water Management Institute (IWMI).

Även Drottning Silvia närvarade vid torsdagskvällens prisceremoni och anlände till Stadshuset i en cerise långklänning med matchande skor och väska.
*Se bilder på Drottning Silvia från kvällen här

Foto: Cecilia Österberg/Exray

I onsdags deltog Kronprinsessan Victoria vid seminarium om bl.a. miljögifter och nedskräpning i Östersjön som arrangerades av Initiativet Hållbara Hav. Seminarierna hölls i Kolskjulet på Kastellholmen som är Briggen Tre Kronors hemmahamn. Ett gruppfoto togs på några av seminariedeltagarna tillsammans med Kronprinsessan Victoria ombord på Briggen Tre Kronor. Bland annat var Miljöminister Lena Ek med.

Foto: Anders Sverke/ Saint-Gobain Abrasives AB

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...