måndag 27 augusti 2012

Kronprinsessan Victoria invigde modeveckan, Stockholm Fashion Week, på Berns

Ekostil Twitter

Kronprinsessan Victoria invigde på måndagen modeveckan i Stockholm, Mercedes-Benz Fashion Week, som hölls i Stora Salongen på Berns. Victoria höll ett tal om svenskt mode och design innan hon klippte det blå bandet och modeveckan var igång.

Först ut att visa vår- och sommarmodet S/S 2013, var couturedesignern Fadi el Khoury.
Iförd en nougatfärgad, figursydd sidenklänning, skyhöga sandaletter från YSL och håret uppsatt i en stram knut var Victoria mycket elegant där hon satt på första raden på Fadi el Khourys visning. Victorias klänning tros passande nog komma från just denna designer som, precis som Kronprinsessans favoritdesigner Elie Saab, har sitt ursprung i Libanon.

Jämte sig på första raden hade Kronprinsessan Victoria sin adjutant på höger sida och Christine Sundberg-Carendi, generalsekreterare för Association of Swedish Fashion Brands till vänster.

@joannaFingal/Twitter

Läs hela Kronprinsessan Victorias invigningstal här:

När jag reser utomlands händer det ofta att folk kommer fram till mig. Många gånger för att visa att de bär just svenska kläder. Svensk design är inte bara välkänd, utan också väldigt omtyckt och efterfrågad.

För mig är svenskt mode en stolthet.

Inte bara för det internationella erkännandet, utan också för den ökade respekten för hållbarhet och miljö.

Jag fascineras av att se hur gamla tekniker och traditioner fortfarande lever kvar, men även hur de har tagit sig nya innovativa uttryck. Genom andra material, färger, former och funktioner vävs historia och nutid ihop.

Svenskt mode har något för alla. Det är inte bara funktionellt och praktiskt, utan kan också vara lekfullt, futuristiskt och extravagant. Svenskt mode har en stor bredd.

Det märks att det är en tillväxt av nya kreativa modeskapare. Jag är glad att ni vågar ta för er, sticka ut och att ni bryter helt ny mark.

Den svenska modeexporten ökar för varje år och är en allt viktigare näring för Sverige.

Svenskt mode talar. Och svenskt mode tilltalar!

Kronprinsessan Victorias skor kommer från Yves Saint Laurent.

Se mer här:
Bilder på Kronprinsessan Victoria- Daylife
Bilder- lehtikuva.fi
Fler bilder-Zimbio
Bilder- Stureplan.se
Chic.se/bildspel

Mer om designern Fadi el Khoury:
NK.se
Tidningen Damernas värld.se
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...