onsdag 29 augusti 2012

Frederik tävlade i Dragon Cup i Båstad och Mary simmade Christianborg Runt

Mary på veckans Billed Bladet.

I helgen var Kronprins Frederik i Sverige och tävlade i drakbåt i Dragon Cup som gick i Båstad. Frederik tävlade med sin båt White Lady. Under fredagen anlände han och familjen med den danska kungafamiljens lyxyacht Dannebrogen som man ankrade en bit utanför hamnen.

De fyra barnen Christian, Isabella, Vincent och Josephine var med och de sågs av förbipasserande i Båstads båthamn när de klev iland från en mindre båt tillsammans med två barnflickor och familjens hund. Alla de fyra barnen var klädda i likadana blå täckvästar.
På söndagen fick även Prins Christian och Prinsessan Isabella prova på att segla då de följde med pappa Kronprins Frederik ut på en segeltur med båten.

Medan Kronprins Frederik och barnen var i Båstad, var Kronprinsessan Mary kvar i Köpenhamn där hon deltog i simtävlingen Christianborg Runt på lördagen. Mary är beskyddare för det Danska Simsällskapet och tävlingen som går i kanalerna runt riksdagshuset Christianborg har de arrangerat sedan 2006. Iklädd våtdräkt och simmössa fick Mary en tävlingstid på 35 minuter för 2000 meter.

På måndagsmorgonen anlände kungaskeppet Dannebrogen till Köpenhamn igen och Kronprinsessan Mary mötte upp ute på båten och steg iland med de fyra barnen, de två barnflickorna och hunden. De promenerade sedan upp mot våningen på Amalienborg slott.

Kronprins Frederik var inte med utan hade redan rest vidare till Italien. På tisdagen var han i Venedig där han deltog i öppnandet av den danska paviljongen vid den Internationella Arkitekturtribunalen. Den danska utställningen har i år temat "Possible Greenland" som sätter fokus på den utmaning som Grönland står inför i takt med att isarna smälter.

Se bilder här:
Frederik med barnen i Båstad- PPE
Bilder från Hola
Mary stiger iland med barnen i Köpenhamn- Isopix
Kronprins Frederik i Venedig- lehtikuva.fi
Kronprinsessan Mary simmade Christianborg runt- kongehuset.dk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...