fredag 1 juni 2012

Kung Carl Gustafs irritation på de sydkoreanska fotograferna under statsbesöket

Expressen, 31 maj 2012

Det är inte bara glada miner under Kung Carl Gustafs och Drottning Silvias statsbesök i Sydkorea. Kungen uppges ha ont i foten och var på onsdagen på allmänt dåligt humör, skriver Expressens reporter på plats.Anledningen till det dåliga humöret var dels smärtan i foten och dels att Kungens var mycket irriterad på de sydkoreanska fotograferna som var alldeles för närgångna. Till skillnad från de andra fotograferna på plats, så visade de inte lika stor hänsyn och följde inte de regler som hade sats upp för pressen. Till exempel störde de Drottning Silvia i onsdags när hon höll ett invigningstal på den svenska filmfestivalen i Seoul. Under talet använde de blixtrar från kamerorna, även fast man meddelat att Drottningen inte vill ha blixtrar i ansiktet när hon talar. Nu fick Drottning Silvia svårt att titta upp under sitt tal, vilket gjorde det mer stelt.
Kungaparet vill kunna lyssna i lugn och ro på de guidade visningarna som de är inbjudna att titta på. De vill då inte ha fotografer runt sig hela tiden, utan ställer upp på fototillfällen som man har kommit överens om. Att detta inte fungerade gjorde Kungen irriterad och han ska ha fått ett utbrott.

Expressens reporter berättar att Kungen senare under dagen var på bättre humör när det hölls en pressträff. "Kungen var på skojfriskt humör och drottningen var mycket professionell", säger han.

I torsdag invigde Drottning Silvia Sweden-Korea Dementia Forum där hon även var en av talarna vid forumet. I anslutning till seminariet träffade drottningen patienter och sjukvårdspersonal på Bucheon Geriatric Medical Centre.

Fredagen inleds med besök i Panmunjom och ett möte med den svenska övervakningsdelegationen i den demilitariserade zonen mellan Sydkorea och Nordkorea.

*Se bilderna på Drottning Silvia på Sweden-Korea Dementia Forum här 
*Se bilder från kungaparets besök i Panmunjom här
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...