söndag 3 juni 2012

Drottning Elizabeth startade firandet på Epsom Derby


Lördagens Epsom Derby var den officiella starten på firandet av Drottning Elizabeths diamantjubileum. Drottning Elizabeth och Prins Philip besöker galoppbanan varje år, men i år blev det extra festligt.
Den Walesiska sångstjärnan Katherine Jenkins sjöng nationalsången kort efter att Drottningen hade anlänt. Drottningen, som för dagen var klädd i en kungsblå dräkt, log och vinkade åt folkmassorna som hurrade och viftade med flaggor åt henne.

Från den kungliga läktaren kunde hon och andra medlemmar av kungafamiljen se en luftshow som framfördes av British Army's Red Devils fallskärmslag innan tävlingarna på galoppbanan började. Fallskärmarna var i samma färger som den brittiska flaggan och en av fallskärmshopparna höll även i en jättestor flagga.

Prins Andrew kom tillsammans med sina två döttrar Prinsessorna Beatrice och Eugenie. Båda hade valt en nedtonad klädstil med chica dräkter och hattar. Prinsessan Eugenie hade målat sina naglar som den brittiska flaggan.
Daily Mail
Prinsessornas mamma Sarah Ferguson, twittrade på lördagen om hur stolt hon var över sina döttrar som var på Epsom Derby för att stötta sin farmor. "Vilken fantastisk farmor Drottningen är", skrev hon.


Andra brittiska kungligheter på VIP-läktaren var Prins Edward och hans fru Sophie av Wessex samt Drottningens kusin Prins Michael av Kent och hans fru.

Diamond Jubilee, Day One: The Epsom Derby
Pictures embedded from flickr.com/photos/britishmonarchy

Diamond Jubilee, Day One: The Epsom DerbyRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...