söndag 27 maj 2012

Världens kungligheter på Drottning Elizabeths jubileumskalas

Förra helgen hade Drottning Elizabeth bjudit in världens regenter för att fira sitt Diamant Jubileum. Totalt var det 62 kungligheter inbjudna. Det fanns både drottningar, kungar, en kejsare, en storhertig, en sultan, emirer och prinsar.

På fredagen hölls det en mottagning och lunch på slottet i Windsor för alla de inbjudna gästerna. Det togs emot av Drottning Elizabeth och Prins Philip och fick sedan mingla med varandra i salen Waterloo Chamber med en välkomstdrink i handen.

Tolv medlemmar av den brittiska kungafamiljen fanns på plats för att träffa och prata med de kungliga gästerna. Drottning Elizabeth och Prins Philip var värdpar, Prins Charles och Camilla fanns på plats, Prins William och Catherine var där, liksom Prins Harry. Prins Andrew kom med döttrarna Prinsessan Beatrice och Prinsessan Eugenie och även Prins Edward och hans fru Sophie var med på den kungliga mottagningen.

Bland de kungliga gästerna kunde man se Kung Carl Gustaf och Drottning Silvia från Sverige, Drottning Margrethe och Prins Henrik från Danmark, Kung Harald och Drottning Sonja från Norge, Drottning Betarix från Nederländerna, Kung Albert och Drottning Paola från Belgien, Prins Albert och Charlene från Monaco, Storhertig Henri och Maria Theresa från Luxemburg, Kung Abdullah och Drottning Rania från Jordanien samt Japans Kejsare Akihito och Kejsarinnan Michiko.
Även de kungar som numera är ex-kungar och inte regerar i ett land var inbjudna t.ex Greklands ex-kung Konstantin och Drottning Anne-Marie, Kronprins Alexander och Kronprinsessan Katherine av Serbien samt Kung Michael och Kronprinsessan Margarita av Rumänien.

På kvällen hölls det en middag på Buckingham Palace i London. Dagen efter bjöds gästerna på en pampig militärparad och en flyguppvisning.


Veckans Hello visar bilder från drottning Elizabeths mottagning på slottet i Windsor.

 Tyska tidningen Bunte visar också bilder från Windsor denna vecka. Prins William och hans Catherine fick en trevlig pratstund med Monacos Furste Albert och hans fru Charlene.


Se bilderna från Drottningen Elizabeths jubileumsfest här:
Prins William och Catherine
Prins Albert och Charlene
Drottning Silvia och Kung Carl Gustaf
Drottning Margrethe och Prins Henrik
Drottning Rania av Jordanien
Prinsessorna Beatrice och Eugenie
Bilder från flyguppvisningen
Artikel i Daily Mail
Artikel i Hello
Fler bilder här
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...