söndag 13 maj 2012

Imorgon begravs Greve Carl Johan Bernadotte i Båstad

Imorgon måndagen den 14 maj hålls begravningen av Greve Carl Johan Bernadotte som avled på Ängelholms sjukhus för en vecka sedan 95 år gammal. Begravningen sker klockan 11.00 i Mariakyrkan i Båstad och därefter inbjuds gästerna till en minnesstund på Hotell Skansen.

Den svenska kungafamiljen kommer att närvara vid begravningen. Kung Carl Gustaf, Drottning Silvia, Kronprinsessan Victoria, Prins Daniel och Prins Carl Philip kommer alla att var där. De närvarar även vid minneshögtiden, en tacksägelsegudstjänst, som hålls klockan 12.00 i Slottskyrkan på Kungliga slottet i Stockholm dagen efter.

Från Danmark kommer Drottning Margrethe, Prinsessan Benedikte och Drottning Anne-Marie för att delta i sin farbrors begravning i Båstad. Drottning Margrethe och Prinsessan Benedikte deltar också den 15 maj vid minneshögtiden i Stockholm där det även blir en efterföljande lunch på slottet.
Carl Johan Bernadotte kommer sedan att gravsättas på den kungliga begravningsplatsen i Hagaparken.


Under sitt besök i Tjeckien berättade Kung Carl Gustaf för Aftonbladet om saknaden efter sin farbror som var den siste i sin generation. I höstas firade kungaparet Carl Johan på hans 95-årsdag med en middag på Drottningholm slott. Kungen berättar att de har haft det väldigt trevligt de senaste åren och att Carl Johan har berättat mycket historia från sin generation och det har varit mycket värdefullt. "Det är tråkigt när en god familjemedlem försvinner, men tiden har sin gång", säger Kungen.

Aftonbladet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...