måndag 21 maj 2012

Idag presenterades gästlistan till Prinsessan Estelles dop

 Foto: Kate Gabor, kungahuset.se

Idag höll hovets informationschef Bertil Ternert en presskonferens inför morgondagens prinsessdop och under dagen offentliggjordes vilka gäster som är inbjudna. Hovet har publicerat gästlistan på sin hemsida.

Från gästlistan
Kungens fyra systrar kommer: Prinsessan Margaretha, Prinsessan Birgitta med dottern Désirée och dotterns man Eckbert, Prinsessan Désirée och hennes tre barn Carl Silfverschiöld, Christina De Geer och Hélène Silfverschiöld alla med respektive. Prinsessan Christina och hennes man Tord Magnuson kommer samt deras tre söner Gustaf, Oscar och Victor med respektive.

Drottning Silvias bröder Ralf de Toledo Sommerlath och Walther Sommerlath kommer samt brorsbarn, bland annat Patrik Sommerlath med fru och hans son Leopold.

Från Prins Daniels sida är 35 personer inbjudna. Bland dem finns såklart föräldrarna Olle och Ewa Westling samt systern Anna Westling Söderström med man och barn.

Från de europeiska kungahusen:
Belgien- Kronprinsparet Philippe och Mathilde.
Danmark- Drottning Margrethe, Prins Henrik, Kronprinsparet Frederik och Mary.
Luxemburg- Det nyförlovade paret Arvstorhertig Guillaume och Stéphanie de Lannoy
Nederländerna- Kronprinsparet Willem Alexander och Maxima
Norge- Kronprins Haakon, Prinsessan Märtha Louise och Ari Behn.

Övriga gäster är representanter från riksdag, regering, ambassader, myndigheter, län, kultur, media mfl.
Noterat från gästlistan är att det inte kommer några representanter från kungahusen i Storbritannien, Spanien eller Monaco.


Sofia Hellqvist och Chris O'Neill bjudna på dopet


Under dagens presskonferens berättade hovets informationschef Bertil Ternert även att Prins Carl Philips flickvän Sofia Hellqvist  och Prinsessan Madeleines pojkvän Chris O'Neill är inbjudna till dopet. De står däremot inte med på gästlistan. Till Svensk Damtidning säger Bertil Ternert att det inte är något konstigt med att de två kommer eftersom de bor på samma adress som en prins eller prinsessa. Ytterst är det Kungen som fattar ett beslut om vilka som får komma på dopet, förklarar han.

Under måndagskvällen håller Victoria och Daniel en mindre privat bjudning på Haga slott för de närmaste släktingarna inför morgondagens dop. Strax efter klockan 17.00 anlände de första gästerna, skriver Aftonbladet. Kronprins Willem Alexander från Nederländerna var en av de gäster som sågs åka in på Haga slott på måndagskvällen.
De rapporterar även att Kronprinsessan Victoria tidigare idag promenerade i Hagaparken med Prinsessan Estelle i vagn och att Victoria sedan sågs i solen hemma på slottets balkong.

Se en bit av presskonferensen här- Expressen
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...